За роуминга на Западните Балкани сме на финална фаза, каза

...
За роуминга на Западните Балкани сме на финална фаза, каза
Коментари Харесай

Мария Габриел: Утре предлагаме пътна карта за по-евтин роуминг в Западните Балкани

За роуминга на Западните Балкани сме на крайна фаза, сподели в предаването „ Лице в лице ” по bTV българският еврокомисар Мария Габриел.

„ Утре ще предложим ясна пътна карта за понижаване на цените на роуминга. Ще стартираме с данните, тъй като мисля, че това е едно от най-важните неща за всеки един от нас – да може огледа своя имейл, да прочете новините, без да изключва телефона, преминавайки границата в някоя от страните от Западните Балкани ”, означи тя.

„ Това, което целим, е още това лято да има понижаване по обособени пакети данни. Голямата цел е идващото лято – през 2019 година, за целия район на Западните Балкани с всички страни от Европейски Съюз това понижаване на цените да бъде доста мощно усетено ”, акцентира Мария Габриел.

Тя беше безапелационна, че българското държавно управление не е закъсняло да отбрани превозвачите. По думите ѝ от месеци доста ясно и поредно България отстоява позицията си. Сега се дава по-голяма публичност, само че тази неотстъпчивост в отстояването на позицията е от една година, посочи тя.

Истината е, че на равнище Европейски Съюз решенията се вземат с разговор и ясно отстояване на позицията, само че и би трябвало да намерим компромис, който да разреши да се върви напред, уточни Мария Габриел.

Ако продължим по този метод, дружно с комисаря по превоза и останалите държави-членки, с цел да могат те да схванат какъв брой значимо е за страна като България това решение, ще се откри задоволителен за всички резултат, уверена е тя.

Ще навлезем в стадий на финални договаряния, когато Екологичен потенциал, Съветът и Европейска комисия договарят. В този миг стартира борба за всяка дума, за всяка запетайка и за всяко изискване. Имаме ясни позиции, с цел да може по време на договарянията да се търси компромис, добави Мария Габриел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР