За ролите в живота и киното, красотата и майчинството ~

...
За ролите в живота и киното, красотата и майчинството ~
Коментари Харесай

Раждането на дете е като ваза с цветя. Вазата сте вие, но цветята принадлежат не на нея, а на самите себе си ♥ Жулиет БИНОШ

За функциите в живота и киното, хубостта и майчинството ~ споделено от 53-годишната френска актриса със сърце от шоколад ☺

 Juliette Binoche by Marianne Rosenstiehl, 1995

Кинофилмите са като отворени порти и пред всяка от тях, аз трансформирам характера и живота си. Живея постоянно в сегашния миг. Приемам този риск. Не отхвърлям предишното, само че то е обърната страница.

За детството

Беше мъчно време за майка ми. Не е елементарно да пратиш децата си в пансион. Но не можеше иначе – тя се разведе с татко ми, след това се върна в университета, трябваше да продължи да живее. Навярно не ми е достигало внимание, само че мисля, че това ме направи по-силна. Каквото и да се наложи да изтърпим в живота, би трябвало да се отнасяме към него като към урок, като към образование. Точно по този начин схващам всичко.

Никога не съм се чувствала красива. Това идва от детството ми. У дома нямахме огледало, тъй че в никакъв случай не бях виждала лицето си. А и майка ми в никакъв случай не е казвала: „ Мила, каква си хубавица! ”

Моите най-първи мемоари са за самотата. С това е мъчно да живееш.

 Juliette Binoche in Paris directed by Cédric Klapisch, 2008

Раждането на дете е като ваза с красиви цветя. Вазата – това сте вие самите и то не задълго. Цветята са доста красиви, само че те не принадлежат на вазата, а на самите себе си.

Не съм велика французойка. Жорж Санд, Маргьорит Дюрас, Симон Де Бовоар – това са великите французойки.

Актьорската игра наподобява на беленето на лук. Трябва да смъкнеш връхния пласт, с цел да откриеш нов.

Искам да се фотографирам в политически и обществени филми. Филми с послания, хрумвания. Филми, които се осмеляват да задават въпроси.

Ако звездата е тази, която излъчва светлина – аз мога да бъда звезда. Но в случай че звездата е някой, който непрестанно приказва за пари и корици на списания, това е непоносимо и аз не го желая!

За бръчките и възрастта

Вижте всички тези нежни жили по листата, белким не са красиви?!

Френските дами разцъфват на 40 години. Нямам самообладание!

Не зная, допустимо ли е да е обикновено – да искаш да си постоянно млад! Никога не съм се вкопчвала в младостта. За мен единственият метод да не одъртявам, е просто като не помни, че има подобен проблем.

 Juliette Binoche and Jeremy Irons in Fatale directed by Louis Malle, 1992

 Juliette Binoche on the set of A Couch in New York directed by Cahntal Akerman, photographed by Carl De Keyzer, 1995

 Juliette Binoche in The English Patient directed by Anthony Minghella, 1996

Нямам съжаления. Това е моят живот, моят същински живот. Всичко, което съм направила, съм го избрала сама. За мен животът е като кръг – непрекъснато се върти и се възстановява към теб. Затова даже в моменти на обезсърчение би трябвало да имаме вяра, че всичко още веднъж ще се завърти и ще се върне и желанието, и вярата ни. Подобно на Луната, която си отива, с цел да се върне още веднъж.

Когато имам свободно време – странствувам. Мисля си, че сме на тая земя, не с цел да печелим пари, а с цел да променяме себе си, да разширяваме кръгозора си. Преди време, когато нямаше забавни сюжети за снимане, си взех една година отпуск и се насочих на странствуване. Разхождах се из планините на Перу, по улиците на Будапеща, отидох в Иран, един мой другар ми сподели Техеран. Иранските дами ми подсетиха за италианските – те ръководят фамилията и дома.

Не съм съгласна, че работата и връзките не трябва да се смесват. Моята асистентка стана моя най-хубава другарка, тя е част от фамилията ми. Заедно с мен претърпява и възходите, и паденията ми. Ние също постоянно се караме, а има и моменти, когато не се понасяме.

Независимо, че родителите ми се разведоха когато бях напълно дребна, аз мечтаех някой ден да се омъжа. Но това по този начин и не се случи. Имала съм 4 оферти за брак. Два пъти първоначално, и два пъти в края на връзките. Никога не отговорих с „ Не ”. Просто не дадох отговор. Накратко би трябвало да призная, че надали ще ме споходи рицарят на бял кон.

Майка ми не искаше да ставам актриса – боеше се, че ще се наложи да недояждам. Аз от своя страна не товаря децата със личното си мнение – дано станат такива, каквито желаят да бъдат. Нека сами открият своя път и бъдат щастливи. Това е всичко, което в миналото съм желала за тях.

Колкото повече функции играя, толкоз по-добре разбирам, че всички хора си наподобяват. Всички ние минаваме през изменничества, раздели, примирие и обич.

 Juliette Binoche in Camille Claudel 1915 directed by Bruno Dumont, 2013

 Juliette Binoche and Johnny Depp in Le Chocolat directed by Lasse Hallström, 2000

 Juliette Binoche and Samuel L. Jackson in Country of My Skull directed by John Boorman, 2004

Снимки: theredlist.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР