За решаване на проблема с водата на Хасково са необходими

...
За решаване на проблема с водата на Хасково са необходими
Коментари Харесай

За решаване на водния проблем на Хасково са необходими 774 млн. лв.

За решение на казуса с водата на Хасково са нужни 774 млн. лева Инвестицията обаче не може да се случи, в случай че община Димитровград не се включи във водната асоциация на област Хасково. Това е категорично изискване, с цел да се употребяват европейски средства.

Кметът на Димитровград Иво Димов е срещу обединяването, тъй като това автоматизирано значи повишаване на водата за жителите на града. Отделно Хасково от години има проблем с качеството на питейната вода, в която се открива уран, само че действително нищо не се прави за решаването на този проблем, макар че жителите на града заплащат една от най-високите цени на водата.

За да убеди община Димитровград да стане част от асоциацията, в понеделник в Министерство на регионалното развитие е имало среща, в която са взели участие министърът на районното развиване Виолета Комитова, управлението на " Български ВиК холдинг ", кметът на Димитровград Иво Димов, ръководителят на Общинския съвет Гергана Кръстева и шефовете на ВиК-Хасково и ВиК-Димитровград.

Договорени са били ясни периоди и систематизиране на уговорките за реализиране на дълготрайно решение на насъбраните от години проблеми, се споделя в известието на Министерство на регионалното развитие без да излиза наяве какво тъкмо е контрактувано.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР