За решаване на проблема с непрекъснато растящия тежкотоварен трафик Министерството

...
За решаване на проблема с непрекъснато растящия тежкотоварен трафик Министерството
Коментари Харесай

Регионалното министерство ще проектира спешно уширяването на бул. „България“

За решение на казуса с непрестанно растящия тежкотоварен трафик Министерството на районното развиване и благоустройството се ангажира да разпореди незабавно проектирането на уширяване, както и непълен ремонт на бул. „ България “, за което категорично настоя кметът на Русе Пенчо Милков. Това съобщи през днешния ден отрасловият заместник-министър Николай Шушков след работна среща в Русе. По покана на Пенчо Милков в нея се включиха още зам.-министрите на превоза и на вътрешните работи Николай Найденов и Венцислав Кадинов, изпълнителният шеф на АПИ Венцислав Ангелов и регионалният шеф Анатоли Станев.

По думите на Шушков Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ не е най-натовареният пункт в България, само че главният проблем е, че трафикът минава през самия град. Той добави, че през януари ще бъде оповестена публичната поръчка и за ремонта на Дунав мост, като се чака дейностите да започват през лятото.

Към края си е проектирането на огромния буферен паркинг за 600 тира, който ще бъде построен от частна компания върху общински терен. Срокът за строителството му е по-малко от 6 месеца, а срокът за въвеждане в употреба на цялото оборудване - 300 дни. Със средствата, отпуснати от последното постоянно държавно управление – 3 млн. лева, ще се построи още един, по-малък паркинг, още веднъж върху общинска земя, като публичната поръчка за него също е в ход.

Като най-краткосрочна мярка за преодоляване на усложнената обстановка, от която страдат всекидневно хиляди русенци, се планува възобновяване на режима на Министерство на вътрешните работи за прекъсване на тирове навътре в страната по цялото им трасе. Зам.-министърът Венцислав Кадинов изясни, че преди коледните празници трафикът е повишен и се постанова разширение на периметъра, като камионите към този момент се стопират във Велико Търново и Стара Загора. Те ще бъдат спирани и в областите Ловеч, Плевен, Шумен и Хасково. За задачата се активизират и спомагателни полицейски екипи, отговарящи всекидневно за контрола на битовата престъпност и пътната конюнктура.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР