За Република Северна Македония е много важно предсрочните парламентарни избори

...
За Република Северна Македония е много важно предсрочните парламентарни избори
Коментари Харесай

Цвета Караянчева в Скопие: За Република Северна Македония е много важно предсрочните избори да са честни

За Република Северна Македония е доста значимо предварителните парламентарни избори да бъдат извършени почтено, демократично и в духа на европейските полезности. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на срещата си с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Личните политически битки могат да навредят на имиджа на Република Северна Македония в Брюксел, акцентира Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. България продължава да бъде измежду най-твърдите поддръжници на европейската вероятност на страната Ви, само че нашата поддръжка в никакъв случай не е била безусловна, уточни тя. Очакваме от всички политически партии в страната да се отнасят отговорно и с мисъл за бъдещето, когато разясняват Договора за другарство, добросъседство и съдействие с България, съобщи ръководителят на българския парламент. Това е изключително годно в предизборния интервал, тъй като изборите идват и си отиват, само че съседите остават, добави Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие беше позитивна стъпка и получи поддръжката на всички парламентарни групи в българския парламент, напомни ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на акцентира, че за България е значимо цялостното използване на този документ. Независимо от състава на новото държавно управление, осъществяването на Договора ще остане непроменяемо изискване за поддръжката на България след взимане на решение за започване на договаряния с Европейски Съюз, уточни тя.

Караянчева и родни депутати ще участват на ратификацията на Протокола за присъединение на Северна Македония към НАТО

Една от главните цели на Договора от 2017 година е на база на общото минало да изградим нашето общо бъдеще, в това число посредством затвърждаване на мощните контакти сред жителите от двете страни, означи Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя изрази упованието на България за неотложно възобновяване на работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси и реализиране на ясни резултати от нейната активност по значимите тематики от общата ни история.

Председателят на Народното събрание поздрави президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски с сполучливото привършване на процедурата за присъединение на страната към НАТО и акцентира, че България беше измежду първите страни, които ратифицираха Протокола за присъединение. България ще поддържа взимането на решение от Европейски Съюз за началото на преговорния развой с Република Северна Македония и Албания още по време на Европейския съвет през март 2020 година, съобщи Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Според нас този въпрос не следва да се обвързва с дебата по смяна на методологията на процеса на разширение, добави тя.

Тя увери Стево Пендаровски, че българският парламент има подготвеност да поддържа страната в връзките с новия Европейски парламент.



Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, е на посещаване в Скопие във връзка утвърждението от Събранието на Република Северна Македония на Протокола за присъединение на страната към НАТО. В състава на делегацията са ръководителят на Групата за другарство България-Северна Македония Борис Вангелов, заместник-председателят на групата Тома Биков и нейните членове Жельо Бойчев, Велислава Кръстева и Полина Цанкова-Христова.

По-късно българската парламентарна делегация ще участва на съвещанието на Събранието на Република Северна Македония, на което ще бъде утвърден Протоколът за присъединение на страната към НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР