За ремонт на Хуманитарната гимназия ще бъде обявена обществена поръчка,

...
За ремонт на Хуманитарната гимназия ще бъде обявена обществена поръчка,
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Когато ПП построят поне една велоалея, тогава да говорят колко струва един обект

За ремонт на Хуманитарната гимназия ще бъде оповестена социална поръчка, когато дойдат парите. Това  съобщи Здравко Димитров във връзка на изказванията на депутатите от Продължаваме промяната Росен Костурков и Николай Ангов, че община Пловдив бави ремонта и реставрацията на постройката на ХГ " Св. св. Кирил и Методий " - монумент на културата, оповестява „ Марица.бг “.

Градоначалникът на собствен ред яростно попита: като дадоха обещание пари за Концертна зала, за какво ги няма и до през днешния ден? Ремонтът не е стартират, нито е определен реализатор, въпреки че и Операта, и постройката са държавни, означи Димитров.  Защо е спрян планът за разширението на пътя от " Скобелева майка " до Асеновградско шосе, освен това - при определен извършите, който толкоз е значим за трафика, попита кметът.

И продължи: за какво държавните институции с месеци бавят съгласуването на плана на ВиК за построяването на Южен обходен колектор? Този значим план е в риск, а заплахата да се загуби европейското финансиране - голяма.

Кметът акцентира, че Общината е кандидатствала за финансиране за три съществени пътни плана. Това са Голямоконарско шосе, Кукленско шосе и новата пътна връзка сред бул. „ Александър Стамболийски ” и „ Тракия ”, удостовери зам.-кметът  Пламен Райчев. И трите дават отговор на изискванията - имат подготвени механически планове с КСС и издадено позволение за градеж. В Общината не знаят за какво е утвърдено само Голямоконарско шосе.     

Ул. „ Арх. Камен Петков ” е препоръчана от регион „ Източен ”, а улица в „ Западен ” -от тяхната районна администрация, сподели Пламен Райчев. Депутатите бяха коментирали, че улицата е дребна, единствено 600 метра, а цената, посочена от администрацията на Пловдив е мощно повишена.Те намекнаха, че парите за тази улица са поискани поради хотел " Империал " на фамилия Тотеви.

" Когато Политическа партия построят най-малко една велоалея, тогава да приказват какъв брой коства един обект ”, възмути се кметът на „ Източен ” Иван Стоянов. И отсече: „ Тази цена е такава поради безумната инфлация на тяхното ръководство ”.  

Районният кмет акцентира, че ул. „ Арх. Камен Петков ” би трябвало да се ремонтира не поради хотела, а поради четири учебни заведения и многото хора, живеещи в съседство.

" По тази улица  беше отклонен трафикът от ул. „ Лев Толстой ”, когато тя беше в ремонт. Настилката е разрушена, при дъжд се наводнява. Проектът включва цялостната замяна на подземната инфраструктура, осветяване, нова настилка, тротоари и велоалеи ", уточни Иван Стоянов.  

" Към края на идната седмица ще бъдем подготвени с публичната поръчка за ремонт и реституция на Хуманитарната гимназия ", увери кметът на регион „ Централен ” Георги Стаменов.

И добави, че сега, в който започва процедурата, персонално той се ангажира да предложения двамата депутати от " Продължаваме промяната " Росен Костурков и Николай Ангов да вземат участие в тръжната комисия.

Обществената поръчка ще бъде оповестена с планирана стойност 12 млн. лв., каквато цена е посочена от единствения участник при пазарното изследване. „ Лично по молба на господин Ангов пуснах пазарното изследване в уеб страницата на Агенцията и нямам никаква визия за какво интерес е показала една компания. Смятам, че нещата вървят обикновено, и нека на търга да има повече претенденти, с цел да падне цената ”,- така   районният кмет отговори на подозренията на депутатите от Политическа партия, че изборът на реализатор на публичната поръчка е превдварително решен.

Стаменов посочи, че публичната поръчка е разграничена на две обособени позиции - един стадий е за постройката, вторият - за двора. Така е издадено и строителното позволение. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР