За редовно мнозинство в парламента и за съставяне на правителство

...
За редовно мнозинство в парламента и за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Васил Тончев: Ще има още партийни оставки, Борисов трябва да се дръпне, за да се възстанови ГЕРБ


За постоянно болшинство в Народното събрание и за сформиране на държавно управление ролята на президента ще е отчетлива. Хоризонтът на бъдещото държавно управление няма да е дълъг, към година, в която да се създадат промени. А заварката ще е антиГЕРБ. Това съобщи социологът от " Сова Харис " Васил Тончев в изключителното издание на " Директно в новините " с водещ Стефан Кунчев.

Според него ситуацията у нас в околните месеци ще бъде доста тежка, проблеми за изпълнителната власт ще има. Но ще се намерят способени стъпки, които да тушират напрежението. Ще се търси и помощ от Европа.

Васил Тончев предвижда още партийни оставки след края на президентските избори.

" Когато една партия загуби и парламентарни, и президентски избори, нейният водач би трябвало да подаде оставка. Ако ГЕРБ не се реформира, в случай че Бойко Борисов не се дръпне обратно в почетна роля или нещо такова, партията няма да може да възвърне въздействието си. Бойко Борисов тежи като воденичен камък и тегли партията надолу, както Корнелия Нинова го прави с Българска социалистическа партия "

Социологът разяснява, че е очаквал по-ниска изборна интензивност на днешния балотаж. " Последната седмица се подгря ситуацията, видя се, че Румен Радев е поел самодейността и не се роди опция. В главните тези сред него и проф. Герджиков нямаше огромно разминаване ", съобщи той.

Според Тончев забавна е реакцията на електоратите на ГЕРБ и на Движение за права и свободи в гласуването, тъй като проф. Герджиков се е разграничил от ГЕРБ по време на телевизионния спор. От Движение за права и свободи пък се е разграничавал през цялата акция.

" Дебатът сред двамата претенденти за президент изигра своята роля - проф. Герджиков влезе в поддържаща роля и остави основната на Румен Радев ", добави Тончев.

А нужно ли е разширение на пълномощията на президента, съгласно социолога в Конституцията има добре уравновесени връзки сред институциите.

Можете да гледате цялото издание на " Директно в новините "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР