За разследвания на политически лидери за корупция съобщи служебният вътрешен

...
За разследвания на политически лидери за корупция съобщи служебният вътрешен
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Лидери на партии се разследват за корупция

За следствия на политически водачи за корупция заяви служебният вътрешен министър, само че отхвърли да назове имена.

" Има напреднали следствия за корупция против политици и набъбват с всеки ден. Сред тях има и водачи на партии, в това число и парламентарно показани. Има съществени данни за осъществени нарушавания, свързани с придвижвания на финансови средства ", съобщи пред Демерджиев. И посочи, че доста скоро ще станат ясни на обществото:

" Когато пристигна моментът, в който няма да заплашвам дейностите по следствие, ще разглася и имената им ", отхвърли да ги заяви той.

По мотив думите му отпреди няколко дни, че с пари, планувани за строителството на сектор от Автомагистрала " Хемус ", е бил издигнат хотел, Демерджиев даде повече уточнения за следствието, само че също спести имената.

" По част от парите за Автомагистрала " Хемус " има изясненост. В момента са привлечени към отговорност 9 лица. Част от тях са притежатели на доста съществени сдружения ", съобщи министър Демерджиев.

Той акцентира, че е имало доста неизвършени инспекции, а сегашният шеф на Национална агенция за приходите е назначил доста инспекции и те вървят с извънредно бързи темпове.

" Очаква се този месец да завършат всички инспекции, а това ще развърже ръцете на проверяващите органи да дадат отговор на въпроса къде са отишли парите, платени предплатено ", добави вътрешният министър.

По думите му, не е належащо да си експерт, с цел да видиш защо качество на настилката на Автомагистрала " Тракия " става дума.

" Проверката на качеството демонстрира отклоняване на всеки един от пластовете на това, което е полагано на трасето на автомагистралата, където сме вземали проби. Това ще продължи и ще се вземат проби от други пътища ", разяснява Иван Демерджиев.

Във връзка с оповестените от него 44 дисциплинарни производства заради полицейския чадър над Георги Семерджиев, министърът сподели, че извършва уговорките си, които е поел, идвайки отпред на Министерство на вътрешните работи.

" Изпълнявам обещанията, които дадох при встъпването си в служба, а те бяха да бъда праволинеен към всевъзможни нарушавания или участия в незаконни схеми на чиновници от Министерство на вътрешните работи.... Министерство на вътрешните работи се усъвършенства, Министерство на вътрешните работи се чисти, стартира да извършва функционалностите си и стартира в доста по-голяма степан да оправдава упованията на обществото.... Министерство на вътрешните работи е институцията, която намира сама нарушителите в своите среди и намира моралните сили да ги показа и изобличи пред обществото ", съобщи още министър Демерджиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР