За разлика от предишните пъти, този път ми се струва,

...
За разлика от предишните пъти, този път ми се струва,
Коментари Харесай

Политолог: Асен Василев трябваше или да бъде отстрелян, или кабинетът на ПП-ДБ да не бъде подкрепен от ГЕРБ

" За разлика от предходните пъти, този път ми се коства, че договарящите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ посочват проблемите с същинските им имена. Но е много подозрително, че едно сходно държавно управление на болшинството може да бъде подкрепено в Народното събрание ", разяснява пред Euronews Bulgaria политологът Цветанка Андреева.

По думите й, обединението ПП-ДБ е слаба - количествено са незадоволителни, с цел да лидират държавно управление на малцинството.

" Оттам насетне формулата е коалиция. Това, че сложиха картите на масата е добра процедура. ГЕРБ също много почтено споделиха, че това е една чернова, върху която може да се работи. Дали ще могат да изведат диалозите до триумф? Аз по-скоро съм песимист. Но това е едно положително начало на съдействие сред първите и вторите. Скептична съм и към различен вид на коалиция в този парламент. Просто тъй като има голямо значение на кого ще бъде връчен третият мандат. Единственият вид, при който може да се направи съдружно държавно управление от вида Димитър Попов – програмно държавно управление, което да включва необятен кръг от партии – това е философията на третия мандат ", разяснява тя.

" Финансовият министър е емблемата на едно държавно управление. За името на Асен Василев може да има две аргументи – той да бъде отстрелян или пък този кабинет да бъде неосъществим да бъде подсилен от ГЕРБ ", счита Андреева.

По думите й, каквото и да се случва концепцията за връщането на парламентаризма минава през образуването на необятно парламентарно болшинство, за каквото съществуват предпоставки в този парламент и е грехота политиците за следващ път да го проиграват, единствено тъй като не могат да намерят личната си партийна еднаквост.

" Властта в ръцете на Радев е слаба – служебното държавно управление не допуска мощна власт. Дори да имаме президент демократ кабинет без парламент е слаб. За жал имаме президент, който напълно не е демократ – през ръководството му не влязохме в еврозоната и Шенген, имаме атентат против основния прокурор ", сподели още тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР