За разлика от много други милиардери, Илон Мъск Ѝлон Рийв

...
За разлика от много други милиардери, Илон Мъск Ѝлон Рийв
Коментари Харесай

Топ 4 странности на Илон Мъск

За разлика от доста други милиардери, Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, не е привикнал да се изолира от света и да живее безшумно. Основателят на SpaceX и основен изпълнителен шеф на Tesla постоянно провокира рецензии в обществото с държанието си и някои свои не изключително тактични изявления, пише Dariknews.bg.

Ето кои са най-големите странности на един от най-влиятелните хора на 21 век.

X Æ A-Xii Мъск

Не, това не е дете от вселената на Междузвездни войни, а името, което известният милиардер даде на сина си, чиято майка е певицата Граймс. Първоначално родителите желали да кръстят момчето X Æ A-12, в което X е променлива, обозначаваща незнайно число, Æ е комбинацията от буквите Ai на елфийски (в превод от японски думата значи " обич " ) и A -12 е името на разследващия аероплан Lockheed, предходник на обичания аероплан SR-71 на двойката.
                             

Калифорнийските управляващи обаче не разрешиха на Мъск и Граймс да кръстят детето по този метод - в името му не трябвало да има числа. Тогава те взеха решение да заменят 12 с буквено означение и бебето остана с името X Æ A-Xii. Как се произнася това име, милиардерът и до през днешния ден не е разкрил.

Ковидиот номер 1

В разгара на пандемията от ковид предприемачът постоянно публикуваше изявления в обществените мрежи, в които осъждаше самоизолирането и призоваваше хората да спрат да се паникьосват от COVID-19. Стигна се даже до там, че New York Post назова милиардера " Ковидиот номер 1 ".  Ето и част от антиковид  изявленията на Мъск:
„ Паниката от ковид е глупава “

„ Децата всъщност са ваксинирани [срещу коронавируса] “

„ Въз основа на актуалната наклонност до края на април броят на новите инфекции в Съединени американски щати ще бъде покрай нула. “

Освен това Мъск назова концепцията за самоизолация „ фашизъм “ и също по този начин прикани за „ освобождение на Америка “ и „ връщане на свободата на хората “.

Тайно учебно заведение за вундеркинди

Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, сътвори учебно заведение за деца-чудо, сходно на това от кино лентата X-Men. Училището се назовава Ad Astra (на латински „ Напред към звездите “) и е извънредно секретно.

Според инженера в неговото учебно заведение няма оценки и учениците се занимават единствено с тези предмети, които са им забавни. В учебното заведение учат главно децата на чиновниците на Мъск и SpaceX. Подробна информация за Ad Astra обаче не може да бъде открита.

Публично пушене на марихуана

През септември 2018 година, до момента в който записва подкаста на Joe Rogan Joe Rogan Experience, Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, изпуши цигара със примес от неразрешени субстанции. Предаването беше излъчено в YouTube.

Не е известно дали предприемачът е мислил за правилността на постъпката си, само че по един или различен метод е навредил както на себе си, по този начин и на бизнеса си. Властите в Съединени американски щати започнаха да проверяват постъпката на Мъск като допустимо нарушаване на федералните закони. Въпреки, че в много американски щати пушенето на марихуана не е закононарушение. Появиха се даже опасения, че шефът на SpaceX може да е привързан към опиатите. В този интервал цените на акциите на Tesla се сринаха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР