За разлика от главния прокурор, аз няма да се движа

...
За разлика от главния прокурор, аз няма да се движа
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: За разлика от главния прокурор, аз няма да се движа с няколко големи автомобила

За разлика от основния прокурор, аз няма да се движа с няколко огромни автомобила, които да обезпечават отбраната ми. Тя ще бъде за очевидците и магистратите. Това съобщи служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов в студиото на „ Тази събота “.

„ Проведох среща с Иван Гешев, защото не би трябвало да се позволен никакви разтърсвания в интервала на прекосяването на Бюрото по отбрана на очевидци от основния прокурор към Министерството на правораздаването. За мен това не е била предпочитана задача, Народното събрание инициира тази смяна, тъй като сега има намерено конституционно дело “, разясни той.

Стоилов добави, че споделя главните претекстове, че в настоящия закон има даже противоконституционни текстове, тъй като ролята на Бюрото не е да дублира или добавя някакви функционалности, на която и да е конструкция в правосъдната власт. То в началото е основано към Министерството на правораздаването и съгласно него връщането му там възвръща салдото сред правосъдната и изпълнителната власт.

„ За мен амбициозна цел е всички действия по издаване на новите актове, на съглашения, на прекосяване на имуществото би трябвало да бъдат решени за седмици. Това би трябвало да стане по метод, по който да се резервира потенциала на активността на Бюрото. Бъдейки в Министерството на правораздаването, Бюрото по отбрана на очевидците ще бъде, в някаква степен, без значение в своята активност “, сподели още правосъдният министър.

За хипотетичната замяна на известия сред Гешев и Арнаудова

„ Това демонстрира съществуването на неофициални връзки сред тези две институции, което съгласно мен не укрепва институционалното доверие към тях. За мен не е добре, защото те се позоваваха на взаимни акции на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, само че в последна сметка посредничеството за такава персонална връзка сред някогашния министър председател и основния прокурор в миг, когато тази тематика се разисква в Народното събрание е допълнително от това, което изискват техните публични позиции “, по този начин Стоилов отговори на въпроса какво мисли за чата сред основния прокурор Иван Гешев и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова по време на съвещание на парламентарната комисия по правните въпроси преди дни.

Снимка: bTV

За Специализирания съд

Трябва да продължи да има профилирано правораздаване, без Специализиран съд. Това значи да се основат профилирани отделения в седалищата на 5-те апелативни региона към съответните окръжни апелативни съдилища и да се стесни обсега на подготвеност на профилираното правораздаване. Така магистратите няма да бъдат податливи на локален напън.

За политическия план на Петков и Василев

Кирил Петков и Асен Василев натрупаха прочут опит и забележителна известност посредством работата си в служебното държавно управление, вложиха доста сила, тъй че имат правото на своите упоритости да получат поддръжка от българските жители на изборите. Мисля, че те ще имат резултат, който ще им разреши освен да вземат участие в Народното събрание, само че и да повлияят даже може би да оказват помощ за образуването на идната управническа настройка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР