За работещите хора и бизнеса е-курсовете се утвърдиха като благодатна

...
За работещите хора и бизнеса е-курсовете се утвърдиха като благодатна
Коментари Харесай

Доколко ефективни са онлайн курсовете?

За работещите хора и бизнеса е-курсовете се утвърдиха като плодородна опция

Има най-малко пет аргументи образованията онлайн да са желани от експертите и бизнеса пред присъствените курсове (снимка: CC0 Public Domain)

Електронното образование преобрази образованието както в учебните заведения, по този начин и в бизнеса. Основният мотив в негова изгода е, че то разрешава на учащите да натрупат познания със лично движение в удобна атмосфера. Очевидно е, че електронното образование ще играе значима роля в бъдещето на образованието. Според експертите, има няколко аргументи, заради които онлайн образованието може да бъде по-ефективно от присъствения курс.

Програмиране, маркетинг, непознати езици – интернет изобилства от оферти за обучителни курсове онлайн, било то платени или даже безвъзмездни. Повечето приключват със документ. И в случай че за подрастващите в учебно заведение електронното образование се оказа “патерица ” по време на пандемията, за работещите хора и за бизнеса електронните курсове се утвърдиха като плодородна опция.

Повече познания

Според IBM, учащите в онлайн курсове за образование, включващи мултимедийно наличие, научават пет пъти повече материал, в сравнение с тези в обичайните класове “лице в лице ”. Тъй като онлайн курсовете дават на студентите цялостен надзор върху образованието, те могат да работят със лично движение. Така учащите могат да учат по-бързо и да усвояват повече информация в онлайн курсовете, в сравнение с биха могли в присъствен курс.

Нещо, което не е за подценяване, е че учащите могат да минават по-бързо през тези раздели от курса, с които са осведомени, и за сметка на това могат да отделят повече време за тези области, в които имат по-малко знания и надлежно се нуждаят от повече време.

По-висок % на задържане

Много присъствени курсове имат усложнения да поддържат интереса на студентите през целия учебен срок. Според изследователския институт на Америка, това не е по този начин при електронното образование. Онлайн курсовете имат по-висок % на задържане на студентите – с към 25–60%.

Това се дължи на три фактора: по-ангажиращо мултимедийно наличие, по-голяма еластичност в метода, по който индивидите употребяват образователната стратегия, и по-малка възможност часовете да са в спор с други задължения.

Икономия на време

Според разбор на Брандън Хол по отношение на електронното образование на работното място, хората отделят 40–60% по-малко време за този тип образование, в сравнение с в обичайната класна стая.

Също по този начин си коства да се означи, че по-голямата част от онлайн курсовете разрешават на студентите да разпределят времето си за учене по какъвто метод намерят за добре. Не е належащо да отделят доста време за лекциите, единствено половин час всеки ден през обедната отмора би бил задоволителен.

Предимството на честите оценки

Едно от преимуществата на онлайн курсовете е, че оценяването може да се трансформира в непрекъснат развой. Това е добре за учащите, тъй като смесването на мултимедийно наличие и образователни материали с постоянни къси изпити може да помогне на студентите да останат по-ангажирани. Всъщност, откриватели от Харвард откриха, че възприемането на тези къси, постоянни изпити понижава разсейването измежду учащите, учетворява воденето на бележки и усъвършенства общото запомняне на наличието.

Има и нещо друго. Колкото по-често се правят оценка учениците, толкоз по-добре техните преподаватели могат да следват напредъка на всеки от учащите. Следователно преподавателите ще са в положение да се намесят рано, когато е нужна помощ, заради усъвършенстваното следене на напредъка.

По-ефективна работа

Според скорошно изследване, фирмите, които възприемат софтуерни способи на образование, имат 26% по-високи доходи на чиновник. Тъй като електронното образование оказва помощ на чиновниците да разширят опциите си за професионален напредък, като в същото време покачва удовлетворението, методът се оказва печеливша обстановка.

Освен това чиновниците ще се усещат по-оценени, което ще докара до по-нисък % на текучество, тъй като е по-малко евентуално да изоставен друга работа заради липса на кариерно израстване.

Отговор на поколенческите разлики

Електронното образование става по-жизнеспособно и налично, защото броят на хората, които имат компютри и мобилни телефони, нараства по света. Скоростта на интернет връзката се усъвършенства, което разрешава потребление на повече мултимедийни способи за образование.

Експертите са на мнение, че хората от другите генерации имат разнообразни желания за това по какъв начин ще наподобява и ще се организира образованието им. Например, по-възрастните чакат да им преподават одобрени специалисти, по-младите търсят способи за учене посредством планове и работа в екипи, а най-младите държат на интерактивността.

Всеки от тези стилове на учене може да бъде пригоден и посрещнат посредством платформа за електронно образование. Една система за онлайн-курсове може да поддържа и дава отговор на всяко от описаните желания за образование, защото всичко се отнася до дизайна на курса, а не до метода на доставка на знанието.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР