За професионалните спортисти представянето на страната им в глобално спортно

...
За професионалните спортисти представянето на страната им в глобално спортно
Коментари Харесай

Пет големи имена пропускат Световното първенство по крикет на ICC през 2023 г.

За професионалните спортисти представянето на страната им в световно спортно събитие нормално е тяхната движеща упоритост и спечелването им е венецът на кариерата им.

За множеството играчи на крикет еднодневното интернационално (ODI) Световно състезание е подобен шампионат, само че доста играчи от най-висока класа пропущат четиригодишния шампионат – постоянно заради пострадване, само че от време на време заради тактически решения или отводи.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Кой влиза, кой отпада: Поглед към съставите на Световната купа по крикет Освободете играчите, отменете апела на съдията: Правила крикетът би трябвало да се промени Световно състезание по крикет 2023 година обяснено в карта и диаграми ICC Световно състезание по крикет 2023 година: Отбори, билети, парични награди, Индия против Пакистан завършек на списъка

Ето петима топ играчи, които пропущат Световната купа по крикет на ICC през 2023 година, проведена от Индия от 5 октомври до 19 ноември.

Тамим Икбал: Бангладеш

Най-плодотворният батсман на Бангладеш във формата ODI и един от техните величия за всички времена беше пропуснат, когато съставът беше разгласен със забавяне предходната седмица. Селекционерите споделиха, че непрекъснатата контузия на гърба на 34-годишния състезател го е принудила да излезе от крайния състав, защото не са желали да „ поемат риск “ в 46-дневния шампионат.

Откриващият с лявата ръка е вкарал 8357 ръна, в това число 14 сенчъри, в 243 ODI за южноазиатската страна, само че е влизал и излизал от страната през последните няколко години заради травма. Той разгласи и по-късно анулира шоково пенсиониране по-рано тази година.

Ден откакто Бангладеш уточни тима си, някогашният капитан се нахвърли против борда за „ основаване на бариери “, пречещи на включването му. Драмата продължи, откакто капитанът на Бангладеш Шакиб Ал Хасан назова изказванията на Икбал „ детски и незрели “.

Предвид несъгласията, травмите и възрастта на биещия, е малко евентуално той да бъде част от тима на Бангладеш в изданието на шампионата през 2028 година

Насим Шах: Пакистан

Шах беше основен съставен елемент на неотдавнашната боулинг офанзива в Пакистан, като ловко споделяше отговорността за отварянето на боулинга с Шахин Шах Африди. 20-годишният състезател държи ударите под надзор от единия край с впечатляващ коефициент на спестовност от 4,68 в 14 мача, до момента в който Африди нападна от другия.

Шах също по този начин си е построил известност за дотъкмяване на преследвания, когато влиза да бие по-ниско в реда – просто попитайте Афганистан.

Но Пакистан беше заставен да остави Шах отвън състава за Световното състезание, откакто той получи сериозна травма на рамото по време на мача на Пакистан за Купата на Азия против Индия предишния месец. Според селекционерите на Пакистан той евентуално ще отсъства от три до четири месеца.

Джейсън Рой: Англия

Това беше влакче от страсти за Рой, защото той беше включен във краткотрайния състав на Англия за Световното състезание, след което беше пропуснат, когато защитаващият купата си уточни финалните 15.

Рой беше жизненоважен член на революцията на бялата топка в Англия, която стартира под управлението на някогашния капитан Еоин Морган след тъмно показване на изданието през 2015 година, и той беше един от техните водещи голмайстори (443 ръна в седем мача), когато те обърнаха нещата в близост, с цел да завоюват първата си международна купа четири години по-късно в Lord's.

33-годишният начален удар не беше непрекъснат състезател в тима на Англия заради травма и пропусна да направи причини за включването си в тима за Световната купа, защото получи конвулсии в гърба по време на ODI серията против предишния месец Нова Зеландия.

Треньорът на Англия Матю Мот сподели, че изключването на Рой от тима е „ най-трудното решение “, което е вземал, и настоя, че удареният е благополучен да бъде измежду запасите за шампионата.

Капитанът Джос Бътлър сподели, че „ бруталната природа на спорта “ значи, че положителните играчи постоянно пропущат огромни шампионати.

Уанинду Хасаранга: Шри Ланка

Хасаранга си завоюва репутацията на най-голямата крикет звезда на Шри Ланка през последните няколко години.

Смъртоносният повсеместен играч с въртене на крайници има три уикета с пет уикета измежду своите 67 уикета в ODI крикет, подкрепени с четири халф-сенчъри в 832 ръна.

Но универсалният играч получи травма по време на Купата на Азия и не съумя да се възвърне изцяло в точния момент за оповестяването на състава, се споделя в изказване на Sri Lanka Cricket.

Отсъствието на 26-годишния състезател ще бъде сериозен удар за първенците от 1996 година, като се има поради, че той беше водещият състезател на уикет в последните две Световни купи T20 и беше техният най-резултатен състезател на боулинг през последните години.

Хасаранга ще бъде считан за заместващ състезател, в случай че член на пътуващия тим получи травма.

Майкъл Брейсуел: Нова Зеландия

Играч на годината ODI на Нова Зеландия за 2022 година ще пропусне шампионата заради травма на ахилеса, получена по време на мач от британския окръг през юни.

Отсъствието на 32-годишния футболист нанесе огромен удар на вицешампионите от 2019 година, които играят откриването на Световното състезание на 5 октомври против защитаващия първенеца Англия.

Брейсуел може да бие нагоре и надолу в реда, да прави прилични удари отвън завъртането и също по този начин е в положение да пази уикетите. Неговата междинна стойност на вата от 42,5 идва при впечатляващ коефициент на удари от 118,60 в ODI крикет.

Треньорът на Нова Зеландия Гари Стед сподели, че Брейсуел е „ страховит екипен човек “.

„ Видяхме изключителните му умения и в трите аспекта на играта и той се оформяше като значим състезател за нас на Световното състезание в Индия. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР