За проблеми с тол системата информира зрител на Нова тв.

...
За проблеми с тол системата информира зрител на Нова тв.
Коментари Харесай

Абсурдите в БГТОЛ: Глобиха шофьор на камион, въпреки платена такса

За проблеми с тол системата осведоми фен на Нова тв. В информацията се загатва, че макар платена маршрутна карта за тежкотоварен автомобил, водачът по-късно е санкциониран. Случаят е от средата на октомври.

При транспорт от " Капитан Андреево " към България, водачът си е закупил маршрутна карта и има записка за това. На връщане, на границата, обаче се оказва, че заплащането не е отразено в системата на БГТОЛ и по този начин се постанова да заплати обезщетителна такса, с цел да напусне страната.

От Камарата на автомобилните превозвачи споделят, че тези проблеми не са единични и упорстват в такива случаи водачът да може да заплати сумата за изминатото разстояние, а не да се пристъпва незабавно към обезщетителна такса, която е в огромни размери.

Илкер Бал транспортира плодове и зеленчуци от Турция към България. На 15 октомври си заплаща маршрутна карта от " Капитан Андреево " до София. Същото прави и на връщане, на границата обаче го посрещат с санкция.

" Когато се връщах демонстрирах на БГТОЛ, че съм закупил, не се съгласиха, споделиха, че има някакъв проблем и в системата не излиза ", изясни Бал.

За случая споделя и неговият сътрудник Румен Николов. По думите му закупената маршрутна карта не попада в системата на БГТОЛ. А санкцията за това е 383 евро за водача ", сподели той.

" На границата са му споделили, че не може да премине, тъй като има нарушаване по българските пътища и може да напусне, единствено когато таксата бъде заплатена ", посочи Николов.

Така стартира кореспонденцията с БГТОЛ. " Писах имейл до БГТОЛ. От там обясниха, че настояването ми е признато. Поискаха талона, квитанциите и санкциите. След това ми върнаха имейл, че ще прегледат случая. Вече два месеца няма никакъв отговор ", разяснява Николов.

От Камарата на автомобилните превозвачи описват, че имат стотици такива. " Много от превозвачите, които разполагат с бордови условия за възнаграждение на тол сегментите, се оплакват. Когато желаеме пояснение от медиатора или националния снабдител на услугата, в множеството случаи - да не кажа в 100% от случаите, споделят, че съгласно техните данни машинката е била изключена ", уточни Димитър Димитров.

Румен не има вяра, че парите ще бъдат върнати назад. " БГТОЛ сега е дебитор към непознат жител и не ми се има вяра да има възвращаемост. Да се бориш с БГТОЛ е все едно да се бориш със стената ", счита той.

В позиция от Пътната организация изясняват, че при закупуване на маршрутната карта водачът е заявил, че камионът е с народност " Русия ", а не " Турция " и по този метод с погрешно декларирани данни се счита, че транспортното средство няма маршрутна карта, а платената обезщетителна такса не предстои на връщане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР