За президента трябва да кажем и друго. Да, действително сега

...
За президента трябва да кажем и друго. Да, действително сега
Коментари Харесай

ПП-ДБ призовават президента да не подпише указа за служебен кабинет

За президента би трябвало да кажем и друго. Да, фактически в този момент е негово пълномощие и да не се оправдава с конституцията, тъй като той може да откаже да назначи този длъжностен кабинет. Призовавам го. След преизбирането на господин Радев се вижда много тясна колаборация с ГЕРБ и Движение за права и свободи, може би по всевъзможен метод се пробва да даде властта на тях, с цел да може след четири години след цялостен мандат, когато няма да може да бъде определен за президент да вземе властта от тях, което ще му е много по-лесно, дали в действителност това не му е цялата тактика би трябвало, да се проучва. Аз единствено мога да отбележа, че има не малко фрагменти от тройната коалиция. Дали през Българска социалистическа партия тези фрагменти не се влезнали, дали през някогашните сътрудници, които издигнаха Радев преди този момент, не мога да кажа, само че това се следи. Вижда се, че има и много притеснителни имена, като заместникът на основния прокурор, знаете, че сега има проблем, който е много противоречив. Изключително противоречив кабинет по този начин, че господин Радев може да откаже да го назначи. Това съобщи Стою Стоев от ПП-ДБ.

" Нашето предложение беше да стартираме по Европейския модел, това беше предлагането на масата, само че в последна сметка не намерихме, от другата страна единодушие и приехме различен модел, който се ползва в не малко европейски страни. Не е проблем личността на господин Главчев, в действителност коя е ябълката на раздора. От доста месеци насам имаме спор с ГЕРБ дали Калин Стоянов да продължи да извършва функционалностите на вътрешен министър, ние искахме промяната му няколко пъти и комисия имаше, само че другата страна отхвърляше да го смени, тъй като знаете, че въпреки всичко би трябвало болшинство ", добави той.

Според Стою Стоев, назначението на служебния министър председател Димитър Главчев е на ГЕРБ.

" Това предопределение е на ГЕРБ в служебния кабинет и в действителност това е казусът. Не е, че Димитър Главчев, а кой реди кабинета му. И господин Димитров сутринта си го сподели непосредствено, че това е един лист, който са му дали. Аз не чух нито една рецензия от президента на консултациите по отношение на състава. Той сподели такава е конституцията, само че в действителност конституцията какво ни сподели. Да, той има избран кръг лица, които може да избере, само че президентът има не малко пълномощия, а точно да назначи длъжностен кабинет с декрет. Той може да откаже да назначи и в действителност в този момент ще забележим той на коя страна застава. Дали ще остане на тази на публичното мнение и да се смени с подобаващ претендент за Министерство на вътрешните работи или ще продължи колаборацията му с ГЕРБ и Движение за права и свободи ", сподели още Стою Стоев.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР