За президента Румен Радев нека да ми е позволено да

...
За президента Румен Радев нека да ми е позволено да
Коментари Харесай

Ал. Йорданов: Когато съм бил председател на НС, Радев се е учил да кара самолет

За президента Румен Радев дано да ми е разрешено да кажа, че съм бил ръководител на Народното събрание, когато той се е учил да кара аероплан. Да не бърза да се изрича по всички въпроси, едни приказки без покритие. Преди - в Санкт Петербург, за стопанската система, в този момент за Договора с Македония. Цялата му философия е да се смъкват глобите, наложени на Русия, само че те освен не ги смъкват, а се удължават.

Това съобщи в студиото на "Всичко коз " по Канал 3 евродепутатът от Съюз на демократичните сили Александър Йорданов във връзка апел на президента за проверка на контракта сред България и Македония поради неразбирателството по исторически тематики, като тази за Гоце Делчев.

,,Не е хубаво български политици да лобират за непознати страни. Българският народен интерес е да сме надалеч от Русия: обстоятелствата приказват, че тогава постоянно сме закъсвали. След като сме в Европейски Съюз, нашият народен интерес е да се утвърждаваме в Европа'', посочи Александър Йорданов.

,,Що се отнася до Македония, аз поддържам, че имаме контракт - той, от една страна, бе дълго забавян години наред и не трябваше да е по този начин, въпреки това откакто се подписа, Македония подписа контракт с Гърция'', уточни той.

Там има клаузи, чието деликатно прочитане допуска, че е допустимо да се огледа с ново око и от българска страна на българо-македонския контракт ", уточни Александър Йорданов, който е някогашен дипломат в Скопие.

,,В гръцко-македонския контракт двете страни се съгласяват македонците да не търсят себе си в древността, само че да се разпознават във времето след античността - в Средновековието, а това е българското време, българската история, българската страна, и продължава до 1944 г.'', разяснява още евродепутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР