За предстоящия летен сезон финландският производител на гуми Nokian Tyres

...
За предстоящия летен сезон финландският производител на гуми Nokian Tyres
Коментари Харесай

Nokian Powerproof и Nokian Wetproof – революционно удоволствие от шофирането и спокойствие на пътя

За идния летен сезон финландският производител на гуми Nokian Tyres е подготвил два нови продукта: Nokian Powerproof и Nokian Wetproof . Тези съвременни гуми за летните пътища на Централна и Източна Европа към този момент получиха високи оценки в разнообразни сравнителни проби на водещи автомобилни списания. Гумите са налични за покупка от пролетта на 2019 година
Променливите летни условия и другите пътни настилки, освен в България, само че и в цяла Европа са предизвикателство за водачите. Температурни вариации от повече от 40 градуса сред студените пролетни дни и горещините в разгара на лятото, съчетани с неочаквани гръмотевични стихии, изискват гуми, които могат да се приспособяват към другите условия. Новата лятна гума Nokian Powerproof , проектирана за бързо шофиране, овладява всички форми на лятото постигайки отличен баланс.

“Новата Nokian Powerproof ми обезпечава извънредно добра реакция при маневриране и отлична управляемост. Точно такива характерности желаете от качествената гума. Когато тя ви дава убеденост по време на шофиране, това способства за сигурността.”, споделя Мика Хакинен , професионален авто играч и повторен международен първенец във Формула 1, който дава експертизата и опита си по време на тестванията и създаването на продукта.

Изключително постоянното и предсказуемо ръководство на Nokian Powerproof дава успокоение, както за промяна на платната на автомагистрала, по този начин и за по-резки прекъсвания. Зоната на контакт остава прецизна, на мокри автомагистрали и на нагрети от лятното слънце градски булеварди, а хубавичко конструкция обезпечава продължителност на гумата. Големият избор от размери на тази гума с изключителна висока продуктивност (Ultra-High Performance, UHP) включва 51 продукта от 17 до 20 инча, със скоростен показател W (270 км/ч) и Y (300 км/ч).
Nokian Powerproof получи оценка „ ОБРАЗЦОВ “ в теста за летни автомобилни гуми на немското AutoBild Allrad , достигайки до втора позиция . Списанието похвали високата продуктивност на Nokian Powerproof върху всевъзможни настилки и изключително отличните ѝ характерности за ръководство на мокро. В немското списание Gute Fahrt Nokian Powerproof реализира оценка „ Препоръчано от Gute Fahrt “, както и четвърта позиция в тестванията. Списанието отбелязва какъв брой добре се държи гумата върху влажен път. Също по този начин и други характерности върху мокра настилка бяха подчертани, измежду които: най-висока продуктивност и прекъсване и ръководство на мокро, доста положително сцепление, положително показване на аквапланинг.
Nokian Powerproof също по този начин получи „ Оценка за продуктивност “ от самостоятелната организация за проби, TÜV SÜD , която означи нейната многофункционалност и изцяло показване.
За повече информация: https://www.nokiantyres.com/ce-summertires
Новата Nokian Wetproof прави шофирането безвредно и удобно даже и в дъждовни дни
Когато се наслаждавате на слънчевите и красиви летни дни е елементарно да забравите за заплахата от напоените с дъжд пътища. Внезапният и пороен дъжд може да докара до аквапланинг на автомобила, изключително, в случай че има доста вода на пътя и в коловозите. Новата революционна гума Nokian Wetproof е зложелател на аквапланинга. Най-важните характерности на гумата са нейната отлична дарба за прекъсване на мокро и мощната ѝ резистентност на аквапланинг, които вършат шофирането елементарно и удобно даже и в дъждовни дни. Nokian Wetproof обезпечава устойчиво показване и спомагателен комфорт при неприятни пътни условия.

„ Nokian Wetproof дава допустимо най-хубавата композиция от свойствата на гуми за мокра и суха настилка. Успяхме доста да подобрим сцеплението с влажна повърхнина и устойчивостта на аквапланинг, което значи, че можем да предоставим по-високо нивно на сигурност за клиентите ни, които карат в мокро време. Разработването ни лиши повече от 4 години, по време на които тествахме голям брой прототипи из цяла Европа. “, изяснява Ярно Рaутиo , продуктов управител на Nokian Tyres.

С цел да даде оптимален комфорт и първокласна сигурност, зоната на протектора е разграничена на две функционални зони. Новата технология Dual Zone Safety предлага отлична композиция за показване както на мокро, по този начин и на изсъхнало. Системата Stability Zone се намира от външната страна и обезпечава елементарно и решително маневриране и непоклатимост, до момента в който Wet Safety Zone отвътре усъвършенства сцеплението на влажен път и устойчивостта на аквапланинг. Каучуковата примес Aqua Hybrid също предлага спомагателна сигурност за дъждовното време. Каучуковата примес от ново потомство със силициев диоксид обезпечава чудесно сцепление на влажен път и понижава разхода на гориво.

Новите Nokian Wetproof се оферират в следните скоростни категории: T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а необятната им гама включва 46 продукта с размери от 14 до 20 инча.
Nokian Wetproof е победител в тестванията на Auto Motor und Sport и ACE Lenkard
През този сезон Nokian Wetproof се класира преди всичко в два значими летни теста за автомобилни гуми . В теста на едно от най-големите немски автомобилни списания Auto Motor und Sport , Nokian Wetproof задмина премиум съперниците си със своето представянето на мокра настилка, като беше най-хубава при прекъсването на мокро. Гумата също по този начин бе похвалена за надеждното ръководство, което дава на суха настилка, както и за това, че е лесна за надзор. В летния тест за автомобилни гуми извършен от ACE в съдействие с Германската Асоциация за Технически Прегледи - GTÜ и австрийската ARBÖ, новата Nokian Wetproof бе класирана като „ мощно целесъобразна “. Гумата съумя да покаже най-хубави резултати при прекъсване на мокро, резистентност на аквапланинг и сподели съвсем съвършено странично ръководство на мокро. Както отбелязва немското автомобилно списание ACE, името „ Wetproof “ чудесно пасва на гумата, защото новите разработки на Nokian Tyres слагат летвата за показване в мокри условия на ново равнище.

Като доказателство за високи достижения Nokian Wetproof бе удостоена с „ TÜV Оценка за продуктивност “. Тази оценка на самостоятелната организация за проби TÜV SÜD удостоверява, че Nokian Wetproof се показва добре по отношение на с премиум съперниците си във връзка с качество и показване.
За повече информация: https://www.nokiantyres.com/ce-summertires
Прочетете още по тематиката: Успехи на проби за гуми на автомобилни списания
За Nokian Tyres
Nokian Tyres е най-северният производител на автомобилни гуми в света и една от най-устойчивите компании в сектора. Предлагаме успокоение във всевъзможни условия като създаваме висококачествени, сигурни и екологични гуми за леки коли, камиони и тежки машини. Известни сме с нашите новаторски зимни гуми. Групата ни включва и веригата Vianor, профилирана в поддръжката на транспортни средства и услуги за гуми. През 2018 продажбите на компанията възлизат на 1.6 милиарда евро и в нея работят близо 4,800 души. Акциите на Nokian Tyres се търгуват на Хелзинкската фондова борса. Повече информация за Nokian Tyres може да откриете на адрес: www.nokiantyres.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР