За предстоящ незаконен запор на своя издател съобщават Дневник и

...
За предстоящ незаконен запор на своя издател съобщават Дневник и
Коментари Харесай

Прокопиев предупреди за готвена „атака” на институциите срещу бизнеса му

За иден противозаконен запор на своя издател оповестяват „ Дневник ” и онлайн изданието на в. ”Капитал ”. Според обявата Комисията за лишаване на нелегално добито имущество е подложена на напън от страна на основния прокурор Сотир Цацаров. Последният не разяснява случая, а от КОНПИ се оправдаха със служебна загадка.

" През последните месеци върху КОНПИ е оказван систематичен напън да стартира произвеждане по отношение на Иво Прокопиев, Галя Прокопиева и фамилията им. А отчет по тематиката е включен в дневния ред на съвещанието на комисията за на следващия ден, сряда. Това ще даде съображение да бъде пожелан запор на активи, включително на " Икономедиа ", компанията - издател на " Капитал " и " Дневник ", в която Иво Прокопиев има мажоритарен дял”, пишат издателите на бизнес седмичника, в който постоянно излизат материали по тематиката „ Съдебна реформа”, в които е подложен на критика Цацаров.

За обвинител №1 се твърди, че е провеждал среща с ръководителя на КОНПИ Пламен Георгиев, в хода на която е упорствал за започване на процедура против Прокопиев.

Като мотив се сочи приватизацията на „ Каолин” през 2000 година, в която досега няколко инспекции не са разкрили нарушавания и която би трябвало да е отвън обсега на КОНПИ. Според „ Капитал” процедурата за конфискация този път ще бъде стартирана от подразделението на комисията в Благоевград.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР