За празничната трапеза на рождения си ден зарадвайте близките си

...
За празничната трапеза на рождения си ден зарадвайте близките си
Коментари Харесай

Идеи за празничната трапеза на рожден ден

За празничната софра на рождения си ден зарадвайте околните си и приятелите си с нещо в действителност автентично, което към момента не са опитвали и ще го запомнят.

Вкусно предястие са солените бонбони Рафаело. Необходими артикули: 3 топени сиренца, 2 яйца, 2 скилидки чесън, 1 супена лъжица майонеза, 4 ореха, 4 рачешки рулца.

Яйцата се варят 10 минути, охлаждат се, като се залеят със студена вода. Топените сиренца се поставят за няколко минутки във фризер и се настъргват на ситно ренде.

Настъргват се и сварените яйца. Сиренцата се разбъркват с яйцата и се прибавя майонезата. След това се прибавят нарязаните на доста ситно или смлени орехи и нарязаният на ситно чесън.

Всичко се разбърква добре и се оформят топчета с размера на орех. Рачешките ролца се настъргват на ситно ренде и в тях се овалват топчетата по този начин, както бонбоните – в кокосови стърготини. Поръсете със зелени подправки, нарязани на ситно. Топчетата се оставят за два часа в ледник и са подготвени за консумация.

 Пиле във вино

Пиле във вино е изтънчен деликатес, който е подобаващ за рожден ден. Необходими артикули: 1 по-едро пиле, 1 люта чушка, 100 грама пушен бекон, 1 дафинов лист, черен пипер на зърна, 1 глава лук, половин бутилка алено изсъхнало вино, 1 чаша алено сладко вино, сол на усет.

Чушката се нарязва на ситно, а в случай че е сушена, се натрошава. Може да се размени с щипка пикантен червен пипер. Беконът се нарязва на ситно и се запържва. Поръсва се с пипера.

Пръжките от бекона се подреждат в тава. Пилето се запържва в мазнината от бекона до златиста коричка. Преди всяко превръщане пилето се ръси с малко сол.

В тавата се поставя дафиновият лист, черният пипер, нарязаният на кръгчета лук и се слага пилето. Пилето се поръсва с още малко сол и се залива с виното.

След 40 минути се вади, пилето се обръща, похлупва се с похлупак и се пече още половин час. Пилето се изважда от тавата и се поставя в топла паница. Сосът от печенето се кипва, прибавя се малко брашно, с цел да се сгъсти. Пилето се сервира със сос и печени картофи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР