За пръв път в историята на родния мотоциклетизъм България има

...
За пръв път в историята на родния мотоциклетизъм България има
Коментари Харесай

Никола Мирославов стана шампион на Испания на писта

За пръв път в историята на родния мотоциклетизъм България има първенец в испанския пистов шампионат – Никола Мирославов завоюва купата в Moto4. Младата ни вяра и тимът му „ Метмото кръг рейсинг 16 “ организираха по съвършен метод тактически надпреварата на пистата „ Херес Анхел Нието “, като Никола събра 203 точки в крайното нареждане, 2 повече от втория Алваро Лукас Естеве и 15 повече от третия Ярослав Карпушин.

Още в съботния ден Никола даде поръчка за купата, откакто в първия старт на пистата „ Херес “ взе успеха и излезе отпред в класирането за шампионата. Българинът се движеше с главната група, само че в последните обиколки поведе колоната и добави 25 точки в актива си. Така в неделния ден младата ни вяра подходи тактически, с цел да завоюва нужните му за купата точки. Почти през цялото съревнование Никола се движеше дружно с главния си съперник и в края победи.

Никола записа 6 победи в Moto4 през сезона 2022, което е и връх в шампионата на Испания на писта. През идващия сезон българинът ще кара в Pre Moto3.

Крайно класиране в Испанския пистов шампионат Мото 4: 

1. Никола Мирославов – 203 точки 
2. Алваро Лукас Естеве – 201 
3. Ярослав Карпушкин - 188

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР