За пръв път в историята на кулинарния бизнес продажбите на

...
За пръв път в историята на кулинарния бизнес продажбите на
Коментари Харесай

За първи път в кулинарната история: Бургерите победиха френската багета на родна земя

За пръв път в историята на кулинарния бизнес продажбите на хамбургери във Франция са надскочили тези на класическата багета с шунка и масло.

Основната причина за това е, че френската кухня отстъпва пред американските компании за бързо хранене.

Бургерите участват в менюто на 85% от заведенията за хранене във Франция и предходната година са били продадени 1,5 милиарда бройки, демонстрира изследване на консултантската ресторантьорска компания „ Gira Conseil “ в Париж.

Още по-тревожен за бранителите на френската кухня е фактът, че единствено 30% от въпросните хамбургери са продадени в заведения за бързо хранене, до момента в който болшинството от тях се продават в заведения за хранене с цялостен сервиз.



Бургерът се трансформира в част от френската обичайната храна и постоянно се сервира с някои от най-известните сирена в страната като Рокфор. Това е тежък удар за европейската страна, която се гордее с националната си кулинарна просвета и която в продължение на години се съпротивляваше на бързата кухня.

„ Говорим за бургерова гняв в продължение на три години. Вече не знаем по какъв начин да опишем този феномен, това е същинска полуда. За последната година продажбата на бургери е скочила с 9%, а това е необикновен растеж “, сподели шефът на " Gira Conseil " Бернар Бютбол.

През 2016 година продажбите на хамбургери са били равностойни с тези на багетата с шунка и масло, която към момента е била най-популярният сандвич във Франция.

„ През 2017 година за първи път бургерите надскочиха по продажби френския типичен сандвич. Те просто чупят връх след връх. Вече се питаме дали могат да изпреварят даже нашите известни пържоли “, сподели Бютбол.

Но до момента в който французите виждат своята просвета на храна като неповторима, истината е, че тя се основава на месо, самун, салата и картофи - близо до това, което съдържат бургерите в Съединени американски щати.

За миналата година продажбите на веригите за бързо хранене са постигнали връх, постигайки облага от 51 милиарда евро.

Оказва се също по този начин, че Франция е най-печелившият пазар на колоса " Макдоналдс " след Съединени американски щати с повече от 1400 ресторанта. Веригата се приспособява към френските усети с бургерите " McCamembert " и " McBaguette " с ементал, дижонска горчица, разнообразни френски салати и даже макарони за десерт. 

Жан-Пиер Пети, индивидът, помогнал на Франция да се влюби в " Макдоналдс ", е един от най-влиятелните ръководители на марката и пионер в опитите на компанията да се приспособява към локалните усети.

В своята книга „ Продадох душата си на Макдоналдс “ Пети признава, че е изял първия си хамбургер чак на 30 години.

Хранителната камионна просвета (бус, трансфорат в заведение за бързо хранене на колела - различен импорт от САЩ), също сътвори редица вериги като " Le Camion Qui Fume " (Камион, който дими).

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР