За пръв път в ерата на Стив Кър Голдън Стейт

...
За пръв път в ерата на Стив Кър Голдън Стейт
Коментари Харесай

Стив Кър за Драфт 2020: Трябва да премислим опциите

За пръв път в ерата на Стив Кър Голдън Стейт Уориърс ще разполагат с един от най-високите избори в Драфт 2020. В актуалното класиране на паузирания НБА сезон " воините " са последни в лигата с 15 победи и 50 загуби, което значи, че шансът им да приберат избор №1 от тазгодишния Драфт е максимален. Кър приказва пред NBC Sports за идните проекти на организацията.

" Развълнувани сме, че притежаваме висок избор в драфта. Определено има някои момчета, които са доста надарени ", стартира наставникът.

Steve Kerr discusses the three options the Warriors will have with their very high pick in the 2020 NBA Draft https://t.co/Hzu7dXvInc pic.twitter.com/hKGBYYF0os
— Warriors on NBCS (@NBCSWarriors) March 20, 2020 " Това явно е светът на Боб (б.р генералният управител на Уориърс Боб Майърс). Ще изберем този състезател, който ни е предложен от Боб и скаутите ни. Но това, което би трябвало да премислим, е дали търсим състезател, който незабавно би ни оказал помощ поради възприятието, че имаме късмет за купа през идващите няколко години. Ще се опитаме ли да трансферираме избора ни от драфта за деец, който е подготвен да ни помогне да спечелим незабавно ", загатна трикратния първенец като треньор с Голдън Стейт.

Тазгодишният Драфт разполага с задоволително гений, който да попълни редиците на отборите в НБА. Атакуващият гард от колежа Джорджия Антъни Едуардс е спряган за топ избора от скаутите зад океана, само че компания му вършат братът на Лонзо Бол - ЛаМело, който прекара сезон в австралийското състезание, 215-сантиметровият исполин Джеймс Уайзмен, крилото от Дейтън Оби Топин, както и европейското знамение от Макаби (Тел Авив) Дени Авдия.

" Или да погледнем на нещата в дълготраен проект. Защото знаеш, че искаш да бъдеш измежду най-хубавите през идващото десетилетие. И по тази причина взимаш млад състезател с огромен капацитет, който може би няма да е подготвен да ти помогне да спечелиш още първоначално, само че чувсташ, че ще се трансформира в страховит състезател. Това са всички варианти, това е, което би трябвало да премислим като организация ", приключи Кър.

Уориърс ще са в цялостна мощ през идващия сезон. Клей Томпсън ще се завърне на паркета, а титулярната им петица включва още Стеф Къри, Андрю Уигинс и Дреймънд Грийн. Добавяйки висок избор от драфта, то тимът на " воините " към момента би могъл да се бори за купата в НБА. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР