За пръв път Google дефинира разграничителна линия за това какво

...
За пръв път Google дефинира разграничителна линия за това какво
Коментари Харесай

Google със списък на смартфони за бизнес

За пръв път Гугъл дефинира разграничителна линия за това какво прави едно Android устройство уместно за корпоративна среда.

“Някои от топ терзанията, които чуваме от клиентите включват потребността от чести ъпдейти на сигурността, надеждно и поредно прекарване във връзка с софтуера, както и банален избор на устройства”, споделя в в блог пост Дейвид Стил, отговарящ за потребителското преживяване на Android в Гугъл.

 Гугъл със лист на смарт телефони за бизнес

За да адресира описаните проблеми, тази седмица компанията започва Android Enterprise Recommended program, световна самодейност, която подвига летвата на разпоредбите за това кое устройство може се смята за уместно за потребление в корпоративна среда. Според Гугъл избирайки устройство от листата бизнесите могат да спестят разноски от поддръжка, както и да съкратят времето за тяхното внедряване и обслужване.

Въпреки че всички смарт телефони носят със себе си риск, Android може да се “похвали” с изключително доста недостатъци заради своята отворена природа, бавното даване на ремонти, фрагментираността и неналичието на съответен филтър на приложенията.

Препоръчваните от колоса смарт телефони все още са 21 на брой. Списъкът, несъмнено, включва устройствата на самата Гугъл, а също по този начин модели на BlackBerry (KEYone и Motion), Huawei (Mate 10 и P10), Lenovo (Moto X4 и Moto Z2 Force), LG (G6 и V30), Nokia (Nokia 6) и Sony (Xperia XA2, XA2 Ultra, XZ Premium, XZ1 и HZ1 Compact).

Набиваща се на очи е неналичието на устройства на Samsung – най-големият производител на Android смарт телефони. Засега и двете компании не са коментирали обстановката.



От Гугъл разгласиха лист с минимални условия към устройствата, касаещи услугите на телекомите и опциите за ръководство. Посочва се, че смарт телефоните би трябвало да получават ъпдейти на сигурността в границите на 90 дни от тяхното издание и да оферират “поне един огромен ъпдейт на операционната система”.

Освен това корпоративните артикули би трябвало да оферират:
Минимални спецификации на хардуера и потребителския интерфейс за Android 7.0+; Последователност при приложенията в ръководените профили; Възможност за закупуване на отключени устройства; Масово внедряване посредством QR кодове и отдалечена конфигурация при Android 8.0+ устройствата.
За отдалечената конфигурация (т.нар. zero-touch enrollment) е налице лист с пет телекома. Съставен е и подобен с снабдители на програмен продукт за EMM (Enterprise mobility management) – всеобхватни и хардуерно самостоятелни системи за дистанционно управление на настройките и на генерираното корпоративно наличие.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР