Отдавна не е тайна, че пазарът на смартфони търпи спад

...
Отдавна не е тайна, че пазарът на смартфони търпи спад
Коментари Харесай

Пазарът на смартфони с 6% спад през Q3 2018

Отдавна не е загадка, че пазарът на смарт телефони търпи спад в световен мащаб, само че нов отчет дава визия за действителните размери на тази наклонност. През последното тримесечие, броят на доставените устройства е 355,2 милиона, което е с 6,0% по-малко от предходната година, сочат данни на IDC. Основният спад идва от Samsung, защото за този интервал компанията е продала с 13,4% по-малко смарт телефони, с което държи 20,3% от международния пазар.



Другият главен проблем идва от Китай, където се правят една трета от общия брой продажби, а за шесто следващо тримесечие те бележат оттегляне. Само за първата половина на 2018 година този спад е 11%. " Високите равнища на навлизане, дружно с някои стопански провокации, забавиха доста най-големия пазар на смарт телефони в света ", разяснява Райън Райт от IDC.

Междувременно, с помощта на устройства като P20 Pro, Huawei остава пред Apple и продължава да заема второто място в класацията на производителите на смарт телефони. Борбата ще продължи и през идващото тримесечие, защото Apple стартира да продава iPhone XR, до момента в който Huawei пусна Mate 20 Pro. И двете устройства се радват на звездни рецензии за функционалностите, които оферират

С тоталното засищане на пазара на смарт телефони, оттук насетне производителите ще би трябвало да разчитат на 5G и новаторски софтуерни трикове (като съществуването на доста камери например), с цел да се преборят с тежката конкуренция. " Ние имаме вяра, че този пазар ще стартира да се възвръща през 2019 година и по-късно, задвижван в кратковременен проект от огромния цикъл на освежаване във всички сегменти, подсилен от 5G миграцията ", разяснява Райт.

Дали обаче 5G ще изиграе ролята на пояс за промишлеността, ще забележим напълно скоро.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР