Китайският производител Xiaomi отчете сериозен скок на приходите за първото

...
Китайският производител Xiaomi отчете сериозен скок на приходите за първото
Коментари Харесай

Xiaomi започва да печели от международната си експанзия

Китайският производител Xiaomi регистрира сериозен скок на приходите за първото тримесечие на 2019 година, като 27-процентното повишаване по отношение на същия интервал на предходната година се дължи на огромната агресия на компанията на други континенти, най-вече в Европа.

Според формалното изказване на Xiaomi, приходите за интервала януари – март т.г. са CNY 43,8 милиарда ($6,3 милрд.), до момента в който година по-рано са били CNY 34,4 милиарда Поделението за смарт телефони е донесло над половината от тези приходи – към 27 милиарда юана, или с 16% повече на годишна база. Чистата облага е 3,2 милиарда юана при загуба от 7 милиарда юана преди година.

Xiaomi сподели, че доставките на смарт телефони са достигнали 27,9 милиона броя за първото тримесечие, а съгласно данните на Canalys компанията се класира на четвърто място в международен мащаб. Но данните за доставките доведоха до разногласия, защото компанията назова неотдавна разбора на IDC “неточен и непочтен “. Тя реагира на числата, подадени от IDC, която съобщи, че Xiaomi e доставила „ единствено “ 25 милиона смарт телефона през първото тримесечие, до момента в който Strategy Analytics сподели, че те са над 27,5 милиона.

Xiaomi добави, че „ серията стратегически донастройки в сегмента на смарт телефоните стартира да дава плодове “, в това число стартирането на нейния Redmi Note 7 през февруари, който генерира съществено търсене. Полза е донесла и експанзията в междинния ценови клас, както и отделянето на Redmi като независима марка, само че и растежът на домашния пазар в Китай.



„ Успешните министър председатели на новите модели смарт телефони и отличната противоположна връзка от пазара, която получихме, ни помогнаха да увеличим още повече пазарния си дял при смарт телефоните в Китай през първото тримесечие на 2019 година “, обясниха от компанията. Приходите от интернационалните пазари са скочили с 34,7% до 16,8 милиарда юана, а Индия се оказа основен пазар.

Освен бизнеса си с смарт телефони, приходите от продуктовия сегмент на Интернет на нещата и начин на живот артикули са нарастнали с 56 на 100 до 12 милиарда юана, като максимален растеж има при смарт тв приемниците, които са водещ артикул за това отделение на Xiaomi за две поредни тримесечия. Към 31 март 2019 година световните доставки на смарт тв приемници са достигнали 2,6 милиона броя, или годишен растеж от съвсем 100% (точно 99,8%). С изключение на смарт тв приемниците и преносимите компютри продуктите от екосистемата на групата Xiaomi като смарт гривната Mi Band, въздушния пречиствател Mi Air Purifier и електрическия скутер Mi Electric Scooter също са постигнали незабравим растеж. Допълнително IoT продуките са спечелили 25 интернационалните награди за дизайн, допълват от Xiaomi.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР