За повечето водачи икономичното шофиране означава постепенно ускоряване, бързо превключване

...
За повечето водачи икономичното шофиране означава постепенно ускоряване, бързо превключване
Коментари Харесай

Ето някои прости правила, които помагат да пестим гориво в студа

За множеството водачи икономичното шофиране значи последователно ускорение, бързо превключване на по-висока предавка (ако колата е с ръчни скорости) и поддържане на вярното налягане в гумите. Но има още способи да спестите гориво. Например с бутона на климатика с “кръглите стрелки ". Това копче за рециркулация в колата служи основно за отбрана на пасажерите от токсични газове, когато се кара в тунели и при огромни градски тапи. 

Включването на бутона обаче също по този начин подсигурява, че въздухът в самата кола се охлажда и загрява доста по-бързо. Това доста улеснява работата на климатика. Разходът на гориво се усилва с до 10 %, когато се употребява климатик. При режим на вътрешно въртене на въздуха е доста по-малко.

Студеният двигател изразходва повече гориво от към този момент загрелия.

За да се избегне спомагателен разход на гориво, е по-удобно да паркираме на заден ход при идване, тъй като тогава моторът е към момента топъл. Когато още веднъж тръгнете и затова колата е със леден мотор, можете незабавно да потеглите напред, тъй че да не се постанова да маневрирате. По-добре е да паркираме на заден ход.

По този метод двигателят бързо набира повече обороти и колата достига за по-малко време крейсерска скорост, написа " 24 часа ". Това също разрешава да противодействаме на спомагателната консумация на гориво, породена от леден мотор.Друг не доста известен съвет за икономисване на гориво е по опция да не цялостните резервоара догоре.

Тежкият автомобил се нуждае от повече сила, с цел да се движи, и това значи по-висока консумация. Така че има смисъл да направите колата си допустимо най-лека. Премахнете ненужните движимости или в случай че желаете да предприемете по-краен метод, заменете аварийното си колело с комплект за ремонт на гуми. Можете също по този начин да намалите тежестта на колата при зареждане с гориво. Пълен контейнер от 65 литра  тежи почти 65 кг, тъй че в случай че напълним колата си до три четвърти вместо догоре, тя ще бъде със 17 кг по-лека, в сравнение с с цялостен контейнер.

Редовното миене също оказва помощ. Гладката, чиста кола изразходва по-малко гориво от мръсната, въпреки и нищожно, заради по-ниското въздушно противодействие. Не шофирайте колата си на нулева предавка, когато карате по инерция. Много водачи се изкушават да карат колата си по инерция, като натискат съединителя или слагат колата на неутрална позиция при автоматизираните скоростни кутии. Остаряло е схващането, че моторът употребява повече гориво, когато го оставите да се движи по инерция.

Обратното е правилно: когато натиснете съединителя или поставите моторът на неутрална позиция, той продължава да употребява гориво, което не е по този начин при придвижване по инерция на предавка. Когато оставите автомобила на съответната предавка, самият мотор изключва подаването на гориво. Във всички останали случаи моторът употребява гориво.

Ако не бързате доста, може да опитате да карате зад някой камион. Ще се изненадате по какъв начин знакът за гориво постепенно понижава. Точно както в колоездачно съревнование, камионите пазят колата от вятъра и тя е отчасти засмукана от техния въздушен поток. За доста коли оптималната успеваемост също е при скорост от към 90-100 км/ч. Разбира се, спазвайте безвредна граница спрямо тези начело, с цел да избегнете конфликт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР