Хладилниците и фризерите са едни от електроуредите, които правят живота

...
Хладилниците и фризерите са едни от електроуредите, които правят живота
Коментари Харесай

Гастроентеролог: Никога не замразявайте тези храни, стават опасни за здравето

Хладилниците и фризерите са едни от електроуредите, които вършат живота ни по-лесен. Благодарение на тях имаме опция да съхраняваме повече храни за по-дълго време. Това обаче се оказва нож с две остриета. След преседяване дълго време замразени някои храни трансформират вкусовите си качества след несъмнено време.

Терапевтът и гастроентерологът Сергей Лопатин изясни и кои храни в никакъв случай не би трябвало да се замразяват. Причината е, че след топене външният тип и усетът ще се изгубят, а някои даже могат да станат рискови за здравето. 

Така че не би трябвало да замразявате зеленчуци с висок % водно наличие: краставици, зеле, тиквички. След топене те ще се трансфорат във водниста каша, която ще бъде доста сложна за потребление при готвене.

Картофите ще трансформират усета си и ще станат сладки, защото при ниски температури нишестето в състава им се трансформира в елементарни захари.

Яйцата и меките сирена се считат за най-опасни за заледяване. Що се отнася до яйцата, при заледяване течният протеин вътре в яйцето се уголемява, което ще докара до пукнатини в черупката. Това ги прави уязвими към бактерии.

Същото важи и за сирената, които във фризера изцяло трансформират структурата си и губят усета си. Освен това е строго неразрешено повторното заледяване на към този момент размразено месо, риба и морски блага, пише zdrave.to.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР