За повечето хора двадесетте години са вълнуващо десетилетие, в което

...
За повечето хора двадесетте години са вълнуващо десетилетие, в което
Коментари Харесай

Финансови съвети за младежи – как да инвестирате в 20-те


За множеството хора двадесетте години са вълнуващо десетилетие, в което би трябвало да се вземат доста значими решения, както в персонален, по този начин и във финансов проект. Следване, образование или работа, пътувания, женитба, първи автомобил, а може би и личен дом.

При съществуването на толкоз доста вълнуващи завършения и промени, които се случват, надали доста младежи мислят огромно за бъдещето. Или за натрупването на благосъстояние, когато фантазиите са огромни, а заплатата към момента – скромна.

След навършване на пълноправие в никакъв случай не е прекомерно рано да започнете да подреждате личните си финанси и да вършиме първите си вложения. За младежите е значимо да знаят на какво да извърнат внимание, когато „ прохождат “ в вложението.

Правилният баланс сред късмет и риск

Митове и (уж) безвредни препоръки за акции или съвършено портфолио витаят към построяването на благосъстояние в ранна възраст. Портфолиото се състои от разнообразни класове активи. Акциите могат да генерират висока възвръщаемост, само че също по този начин са обект на съмнения. Облигациите се смятат за релативно постоянна инвестиция, само че в актуалната пазарна среда реализират ниска и от време на време даже негативна възвръщаемост. Всеки клас активи има разнообразни преимущества и дефекти. Ето за какво е значимо да балансирате сред другите стойности, с цел да намерите разпределението на активите, което дава отговор на вашия финансов жанр и метод на живот.

Много финансови консултанти предлагат портфейли въз основа на правилото „ 100 минус възрастта “. Това значи, че един 20-годишен би трябвало да влага 80% от спестяванията си в акции и 20% в облигации. За 80-годишен човек разпределението е назад: 80% вложени в консервативни облигации и единствено 20% в акции. В това предписание има зрънце истина. Дългосрочните вложения се смятат за по-малко рискови, защото краткосрочните съмнения на цените могат просто да бъдат изплатени. А с резултата на комплицираната рента даже дребни суми могат да се трансфорат в доста положение с течение на времето.

 istock istock
Затова оставете времето да работи за вас. Но даже когато сте млади, би трябвало да вършиме разлика сред другите капиталови цели и да създавате разнообразни портфейли за тях – даже и на 20 години. Имате ли доста проекти? Тогава не поставяйте всичко на една карта, когато инвестирате.

Как да управляме персоналните си финанси

Младежите, които занапред навлизат в света на възрастните с цялостна газ, постоянно към момента нямат изключително съответни проекти за живота. И по този начин, по какъв начин и какви защитни ограничения е добре да вземете? Въпреки че всеки случай е неповторим, има няколко правила за вложение и финансови препоръки, които постоянно работят:

1. Първо се погрижете за незабавния фонд

Всеки, който се разболее или остане незает, не печели нищо – само че разноските за живот не престават. Следователно най-важното предписание на финансовото обучение е да създадете спешен фонд, с цел да се предпазите от непредвиденото. Парите в него би трябвало да покрият междинните ви разноски за 3 до 6 месеца.

Инвестирайте тази сума консервативно и по подобен метод, че да имате достъп до нея когато и да е. Ако към момента нямате задоволително за вашата „ защитна мрежа “, можете да вземем за пример да спестявате посредством пестелив проект върху борсово търгуван фонд (ETF). Той дава опция за икономисване и вложение по едно и също време с дребни суми всеки месец, които се влагат във взаимни фондове.

 istock istock
2. Инвестирайте рано в пенсионно обезпечаване

Успешните вложения постоянно стартират неефективно. Това е по този начин, защото комплицираната рента лишава време, с цел да могат парите ви да нарастват. Дългият капиталов интервал е съвършен, тъй като даже и с дребни начални суми, в дълготраен проект се развива малко (а за какво не и голямо) положение.

Тези от вас, които влагат време и запазят успокоение, ще бъдат възнаградени с прилични облаги от фондовия пазар. Младите хора постоянно са нетърпеливи, само че помнете, че търпението се отплаща. Тъй като датата на вашето пенсиониране е повече от 40 години в бъдещето, парите ви имат задоволително време да се умножават. Възползвайте се от това и започнете дълготрайно пенсионно обезпечаване допустимо най-рано, да вземем за пример посредством въздържан пестелив проект върху ETF.

3. Помислете и за средносрочни цели

С „ защитната мрежа “ сте предпазени в кратковременен проект, спестовният проект върху взаимни фондове разрешава пенсионните ви осигуровки да порастват – само че в житова има още нещо. Помислете за вашите средносрочни проекти и цели и направете хранителни запаси с разнообразни портфейли.

Поставете цели за икономисване като да вземем за пример пътувания, основаване на дом и семейство и преценете коя тактика ще ви води най-успешно до вашата цел. Най-добре е да разделите вложенията си в няколко портфейла – това е най-разумният метод да употребявате опциите на международните пазари.

 istock istock
4. Дивесрифицирайте, само че не прекомерно

С диверсификацията ще се срещнете, когато се запознавате с основите на вложението. Има безчет публикации, които оферират препоръки по какъв начин и за какво да се диверсифицира. Трябва обаче да се запознаете и с (д)ефектите от „ diworsification “ – термин, основан от търговеца от Уолстрийт Питър Линч за негативните последствия от несъразмерната диверсификация.

Важно е да знаете, че диверсификацията не подсигурява облага без загуба, това е просто тактика за балансиране на риска, обвързван с вложението. Според специалистите, сполучливият портфейл в идеалния случай има сред 25 и 30 акции.

Ефективно диверсифициране на портфейла си ще постигнете като балансирате своите вложения, разпределяйки ги измежду голям брой активи. Някои класове активи са високорискови с капацитет за огромна облага, до момента в който други са с невисок риск с дребен капацитет за облага. Използването на композиция от активи ви подсигурява относително добра сигурност.

По-голямата диверсификация не всеки път е равна на минимизиран риск. Всъщност несъразмерното диверсифициране лимитира капацитета за вашите вложения толкоз доста, че това може да повлияе негативно на вложенията ви. Това се назовава свръхдиверсификация. Успехът, както нормално, се крие в „ златната среда “.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР