За последователите си в TikTok тя е известна като Laraisabellema.

...
За последователите си в TikTok тя е известна като Laraisabellema.
Коментари Харесай

Историята на една компания за парфюми, превзела TikTok

За почитателите си в TikTok тя е известна като Laraisabellema. Има усет към парфюмите, опитва с всевъзможни аромати и дава препоръки и рекомендации по какъв начин да откриете точния за вас.

За разлика от гримовете, грижата за кожата или модата, в този случай има един забележителен подробност – няма по какъв начин да „ видите “ какво носи някой, нито да усетите нюансите през екрана на телефона си, написа Fast Company.

Очаква се международният пазар на парфюми да нарасне от 48.05 милиарда $ през 2023 година до 69.25 милиарда $ през 2030 година, без да се регистрират спрейовете за тяло и ароматните артикули за грижа за кожата, които се популяризират в обществените медии.

Както и в други категории, като хубост и грижа за кожата, парфюмерийните TikTok инфлуенсъри най-често поучават потребителите за по-евтини дубликати на обичаните им парфюми. Ексклузивната марка Fine`ry (комбинация от fine fragrance и perfumery), основава доста от тях.
Как се зароди Fine`ry?
Хаштагът #FineryPerfume, е употребен над 15 милиона пъти в обществената платформа. Сред ароматите ѝ са New Rouge (подобен на Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540), Not Another Cherry (Lost Cherry на Tom Ford), Before The Rainbow (Wood Sage & Sea Salt на Jo Malone), Jungle Santal (Le Labo Santal 33) и Flowerbed (Chanel Chance Eau Tendre).

Fine`ry започва предишния март и е благосъстоятелност на 25-годишния развъдник на марки Maesa, който изрично не употребява термина „ дубликати “, с цел да опише продуктите.

Начинът, по който Fine`ry мисли за откриването на нови аромати и по който създава тактиката си, е, че следи трендовете и протичащото се в света на парфюмите “, изяснява Дейна Стайнфелд, старши вицепрезидент по продуктови нововъведения в Maesa. Дубликатите „ не са част от диспозицията на нашата марка “, твърди тя.

Трудно е обаче да се пренебрегне сходството в аромата и имената на продуктите, които стават шлагер в TikTok и бързо концентрират вниманието на парфюмерийните инфлуенсъри.

Maesa започва като производител по контракт за клиенти, измежду които Zara и H&M, преди да се трансформира в развъдник на марки, измежду които Kristin Ess Hair, Flower Beauty на Дрю Баримор, Being Frenshe на Ашли Тисдейл и марката за домашни аромати Kōze Place на Dollar General.

След като през 2019 година групата за частни финансови вложения Bain Capital придобива мажоритарен дял в компанията, приходите на Maesa се удвояват от 2020 до 2023 година

Преди да пусне на пазара дадена марка, компанията преглежда трендовете в влиятелната и всеобщата търговия на дребно, с цел да разпознава клиентите, които не се обслужват. След това търси всеобщ търговец на дребно, като Target, Dollar General или Walmart, който да разположи марката.
Формулата на триумфа
Тъй като компанията е отвесно интегрирана – всички формулировки, произвеждане и маркетинг се правят в затворен цикъл, Maesa може да работи бързо и да пусне нов артикул единствено за 8 до 12 месеца. В случая с Fine`ry, те откриват опция да обслужват клиенти, които биха се интересували от първокласни аромати на по-ниска цена.

Интересът към парфюмите пораства във всяка категория “, изяснява Стайнфелд. " Виждаме, че той е главен мотор във всички артикули – от грижа за косата до грижа за тялото и дома. Поглеждайки към обществените мрежи и инфлуенсърите в TikTok, хората се срещат с всички тези нишови ароматни марки, като Byredo или Le Labo. "

Maesa вижда опция да сътвори по-достъпни аромати на цени, сходни на тези на паметните марки. Всъщност цветните флакони на Fine`ry са минимално брандирани и не биха изглеждали несвоевременно до тези на Le Labo.

Понякога компанията построява артикули към известни персони, като Дрю Баримор или стартира независима марка, като Fine`ry.

Благодарение на обществените медии, Maesa признава, че клиентите непрекъснато търсят нови артикули или аромати. През февруари марката пусна на пазара седем нови оферти, а Ошия Савур, бранд шеф в Maesa, твърди, че екипът на Fine`ry бързо се ориентира към аромати в отговор на трендовете, които вижда.

И до момента в който рекламите на парфюми обичайно разчитат на известни персони и екстравагантни артикули (помните ли късометражния филм с Никол Кидман за 33 млн. $, с цел да продаде емблематичния Chanel No. 5?), методът, по който инфлуенсърите приказват за парфюмите, е много по-достъпен.

Fine`ry вижда това. Ароматите им имат ясни описания: Използват изречения като " ухае на " или пък цветове, с цел да показват продуктите си.

В последна сметка, триумфът се свежда до верния миг. Компанията яхва вълната на обществените медии до момента в който се разраства и става вайръл още на старта си.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР