За последното денонощие в област Хасково са дадени 4 положителни

...
За последното денонощие в област Хасково са дадени 4 положителни
Коментари Харесай

Всички новозаразени с коронавирус в Хасковско са се завърнали от Нидерландия

За последното денонощие в област Хасково са дадени 4 позитивни проби за COVID-19, като всички са на лица, завърнали се от Нидерландия, оповестиха от регионалния спешен щаб.

Потвърдена е инфекцията на двете дами от община Хасково на 41 и 42 години, завърнали се от Нидерналндия на 1 май, за които по техни данни са били изследвани и доказани с PCR-тест още в страната на лалетата.

57 нови случаи на COVID-19 у нас, 7 от тях са деца

Жените са в положително общо положение, само че все пак са били съветвани от инфекционист в хасковската болница. След поредност несполучливи опити да бъде открит водачът на таксито, докарало ги от София изследването е изяснило, че те от самото начало са заблуждавали управляващите и от столицата до дома си са се прибрали с рейс, който е тръгнал в петък следобяд, 1 май, и е стигнал в Хасково по здрач. Установяват се контактните лица, прецизират от щаба.

Третата позитивна проба е на 67-годишна жена също от община Хасково. Тя е пътувала в другия полет от Нидерландия на 1 май, в който е пътувало и семейство, оставено за лекуване в София. Жената е без признаци и е била сложена под 28-дневна домашна карантина, допълват от щаба.

Последният случай е на 16-годишното момиче, щерка на 39-годишната жена от хасковското село Криво поле, приета в болница дружно със сина си в МБАЛ Хасково след завръщане от Нидерландия на 26 април.

До в този момент тийнейджърката има един негативен тест, само че по преценка на здравните служби и е била взета втора проба, която е позитивна. На момичето е била наложена 28-дневна карантина. Тя е без недоволства и остава за лекуване в дома си.

Други 7 проби от 3 май са посочили негативен резултат. Предприети са били и 29 PSR-теста на медиците от МБАЛ - Свиленград. Всички те също са били негативни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР