За последните две години в Лом са ремонтирани 24 улици

...
За последните две години в Лом са ремонтирани 24 улици
Коментари Харесай

За две години в Лом са ремонтирани 24 улици

За последните две години в Лом са ремонтирани 24 улици и сектори от тях, заяви кметът Георги Гаврилов. За ремонта и преасфалтирането на улици са употребявани средства от европейски и национални стратегии и от бюджета на Община Лом.
В селата на община Лом Сталийска махала, Ковачица, Замфир и Трайково са асфалтирани седем улици с обща дължина 2240 метра. Финансирането в размер на 1 108 418  лева е по план на Общината, извоюван по Програмата за развиване на селските региони на Европейски Съюз.
Плановият ремонт продължава и сега, като се работи на няколко улици в Лом. На множеството места се подменя водопровода, а също сградните и водопроводните отклонения, инсталират се тротоарни спирателни кранове, нови бордюри, а по-късно улицата се асфалтира. Още какъв брой улици ще бъдат главно ремонтирани през тази година ще стане ясно след актуализацията на бюджета за финансовите разноски, която общинската администрация ще предложи за утвърждение Общинския съвет, посочи кметът.
През тази година Община Лом ще стартира и главен ремонт на пътя Лом-Комощица. За него е оповестена социална поръчка за избор на реализатор, като строителните работи са на стойност 3 436 004 лв. без Данък добавена стойност. Планирани са средства и за настоящ ремонт на пътя сред селата Ковачица и Станево, разгласи Георги Гаврилов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР