За последната седмица ръстът е 96-100%, а в двуседмичен план

...
За последната седмица ръстът е 96-100%, а в двуседмичен план
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев посочи конкретна причина за резкия скок на заболели от К-19 у нас

За последната седмица растежът е 96-100%, а в двуседмичен проект е 150 %. Има присъщ растеж. В разнообразни страни има растеж. Това съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев в телевизионно изявление. По думите му повода е, че е почнала образователната година.

"Свързват се едни разнообразни обществени групи ", изясни той.

По думите му по признаци е доста мъчно да ги отличим грипът от ковид. "По-характерно е загубата на подушване и загубата на усет. Единственото несъмнено нещо е да си създадем тест. Вече има антигенни проби. Има проби, които са комбинирани за ковид и за грип, които в границите на 30 мин могат да дадат отговор на този въпрос с какво сте инфектирани ", уточни пулмологът.

"В момента по-вероятно е да сме инфектирани с ковид тъй като той циркулира повече. За момента недоволства, които са свързани с нормалните грип и настинки са корона.

Започнахме да лекуваме със общоприети протоколи, кое е по-подходящо и кое не. Това, което е по-характерно - 85% карат болестта на домашни условия, 15% го карат в болница, а 5% в интензивно. Това заболяване е по-продължително. Има дълъг коронавирус, който продължава повече от месец ", изясни доктор Симидчиев.

По думите му при започване на признаците при лека кашлица, вирусът прави по този начин, че да бъде по-заразен и по тази причина маските са значими.

"В градския превоз, в случай че всички носят маски, рискът на заразяване е 5%. Ако носи единствено единият маска, е 30%, в случай че е инфектираният и 60 %, в случай че не е ", разкри той.

"Ремдесивирът се е употребявал за други болести и проучванията са за тях, от скоро се употребява за ковид, по тази причина няма още безапелационни данни дали този препарат оказва помощ ".

България за жалост има няколко пика, последният от които много висок. Трябва да съблюдаваме ограниченията и вероятно да въведем нови, с цел да пазим рисковите групи. Но би трябвало да съблюдаваме салдото сред стопанската система и здравната система ", съобщи още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР