За последиците от природното бедствие по Южното Черноморие, за еврозоната

...
За последиците от природното бедствие по Южното Черноморие, за еврозоната
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Нито сме готови за еврозоната, нито ни искат в Шенген

За последствията от естественото злополучие по Южното Черноморие, за еврозоната и Шенген, за ръководството на кабинета Tribune.bg беседва с народния представител от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

Г-н Балабанов, по какъв начин оценявате първите три месеца на кабинета „ Денков ”?

За три месеца видяхме от този кабинет толкоз, колкото наблюдавахме ГЕРБ за 9 години. Казва се държавно управление „ Денков-Габриел ”, само че за жалост и двете фигури са фасадни. По-скоро следим държавно управление на „ Българска комунистическа партия ” – Бойко, Кирил и баща Петко. Като че ли духът на Комунистическата партия в този Партиен дом се прероди още веднъж в настройка със същата абревиатура. Това държавно управление е формирано от политически дилетанти, които не знаят какво да я вършат тази власт и би трябвало да си вървят. Хората виждат, че не се оправят и до нищо хубаво няма да докара това.

Все отново съумяха да вземат концесията на пристанище „ Росенец ” от „ Лукойл ”, само че горивата нарастват?!

Не единствено горивата нарастват. С измененията в Закона за енергетиката ще нарастне и токът. В един миг ние като битови консуматори ще го усетим по джоба си. Тогава и токът ще скочи, и бензинът ще скочи. Зимата идва, тъй че българинът е толерантен, само че когато му се посегне по този метод, доста бързо ще изпълни площада. Това е пътят на логиката. Всичко останало е нечистоплътно. Не може да управляваш с човек, който арестува и поради който се сътвори като политически план.

Продължаваме да разясняваме индивида, който не е сред живите – Алексей Петров - и присъединяване му в " сглобката "?

Да се прави държавно управление на България през медиатори - през задкулисие, пък къде са се срещали, в кой манастир, пък бащата на единия бил прочут с другия, пък по какъв начин се срещали единствено във връзка с логистиката, значи това не е държавно управление на България. Това е държавно управление на някакви подмолни ползи. Вече имаме една персона, която е мъртвец и която най-вероятно също е имала ползи в едно такова държавно управление.

Да, само че всичко това се прави под лозунга – „ За еврозоната, за Шенген ”?

Да, само че нито сме подготвени за еврозоната, нито ни желаят в Шенген. Виждате мнението на Австрия и Нидерландия. Най-вероятно няма да забележим Шенген следващата година, тъй като виждате какво е положението на границата ни. Ежедневно се губят животи по автомагистралите ни поради незаконно преминаващи мигранти. За да влезем в Шенген, ние би трябвало да подсигуряваме сигурността на външната граница на Европейски Съюз, а към този миг ситуацията е отчайващо. Ние не можем да се оправим с този проблем, т.е. всички тези политически димки, зад които застават – войната в Украйна, Шенген, еврозоната, този тежък евроатлантизъм, който показват, ще им изяде главата напълно скоро. По нито едно от направленията ние не сме подготвени.

Излязоха данни, че по Плана за възобновяване и резистентност има компании, близки до Политическа партия, които си разпределят милиони?

Средствата отиват във компании, близки до Политическа партия - компании, в които Кирил Петков е имал присъединяване. И Асен Василев е имал присъединяване в някои от тези компании. Аз и моите сътрудници ги показахме и те не са загадка.

За похлупак пристигна и бедствието по Южното Черноморие?

Според мен случилото се още веднъж е резултат на немърливост и политиката, която водят съдружните сътрудници на Политическа партия в последните години. Изсякоха Странджа, а министър председателят Денков излиза и приказва за естествено злополучие.

Александър Дунчев биеше барабана в Народното събрание, само че споделят, че е „ ял пердах ” в кабинета на Кирил Петков, а след това разгласи, че напуща Политическа партия поради листите. 

Яде пердах и го няма в Народното събрание Дунчев, тъй като доста тупаше барабана. Това е риторичен отговор на вашия въпрос. Замислете се какви хора ни ръководят. Загубихме четири живота публично, тъй че какво още би трябвало да се случи, с цел да се осъзнаем?!

Обмисляте ли избор на съмнение?!

Не, с такова болшинство няма да мине. Иначе още през днешния ден би било добре да е иницииран, само че до момента в който „ сглобката ” е обединена със подмолните ползи, каквито и вотове на съмнение да се случат в зала, те няма да минат, тъй като ръководещите имат болшинство. Единственият избор на съмнение би трябвало да го изразят българските жители на площада.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР