За поредна година запалването на коледните светлини в Благоевград се

...
За поредна година запалването на коледните светлини в Благоевград се
Коментари Харесай

Дядо Коледа заряза елените и шейната, дойде в голям български град с ретро автомобил

За поредна година запалването на коледните светлини в Благоевград се трансформира в същински празник за дребни и огромни, съобщи кореспондент на " Фокус “. 

Въпреки ниските температури и неприятното време, стотици се събраха на площад " Георги Измирлиев “, с цел да станат част от магията на Коледа. 

Чак от Лапландия в регионалния център дойде обичаният от всички белобрад дъртак Дядо Коледа, който и тази година съумя да ни изненада, като вместо с шейна и елени, пристигна с червен ретро автомобил. 

" Добър вечер благи деца, добър вечер дребни, огромни и още по-големи деца. Знаете, че по традиция при започване на месец декември всяка година пристигам тук, с цел да запалителен дружно светлините тук. Тази година пристигнах малко по-рано, с цел да мога дружно с вас да се насладя на празничния концерт, който са ни подготвили децата на Благоевград “, сподели Дядо Коледа. 

В празничната стратегия участваха: Децата от школите към Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград, музикално учебно заведение " Престо ", Вокално студио " Фа диез " и Биг Бенд – Благоевград.

Специална намира се случи по време на тържеството в Благоевград – Дядо Коледа бе приветстван с " Добре пристигнал “ не от какъв да е, а от домакина на събитието кметът Методи Байкушев. 

" Нашата задача през идващите дни е да създадем идните дни до Коледа вължешни с положителни каузи и признателност. Благодаря на всички деца, които направиха този прекрасен празник, благодаря на Дядо Коледа и на общинските служите, които неуморно работиха, с цел да имаме тази хубава коледна декорация “, сподели кметът Байкушев. 

Малко след 18.30 часа стартира противоположното преброяване до един от най-чаканите мигове – запалване на коледните светлини на огромната елха, която засия в красиви цветове и ни подсети, че остават тъкмо 19 дни до обичания от всички празник Коледа! 

Тържеството продължи с разкриване на Коледното градче, което се намира в Градската градина на Благоевград. Там жителите и гостите на града ще могат да се нагостят с вкусно греяно вино и неповторими мезета. Ще могат да си закупят и разнообразни празнични продукти, създадени от сръчните ръце на възпитаници, учители и родители, както и от представители на обществените центрове в регионалния център.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР