За поредна година община Хасково се включва в глобалната инициатива

...
За поредна година община Хасково се включва в глобалната инициатива
Коментари Харесай

Община Хасково ще бъде част от глобалната инициатива „Часът на Земята 2022: Общ дом. Общо бъдеще.“

За поредна година община Хасково се включва в световната самодейност „ Часът на Земята “. През тази година мотото на акцията е „ Часът на Земята 2022: Общ дом. Общо бъдеще. “ Организаторите от WWF посвещават своята самодейност на силата на самостоятелните дейности в основаването на едно по-добро бъдеще за природата и хората. За 15-та поредна година най-мащабната световна природозащитна самодейност „ Часът на Земята “ ще се организира на 26 март 2022 година събота, от 20,30 до 21,30 ч. Тогава в Хасково ще бъдат загасени светлините на Монумента Света Богородица с Младенеца и Камбанарията в парк Ямача.

Днес ставаме очевидци на пагубен срив в заобикалящата ни среда поради метода, по който човечеството задоволява потребността си от храна и електрическа енергия. Вече сме изгубили съвсем половината от международните гори. Наблюдава се спад в популациите на дивите животни, приблизително с две трети през последните 50 години. Опрашващите инсекти са застрашени от цялостно изтребване, а над 90% от рибните ресурси в международния океан, реките и езерата мъчно се възвръщат поради свръхулова. Стотици милиони хора може да останат без храна и занаят, предизвестяват от WWF.

Трябва да действаме в този момент, с цел да спрем и обърнем процеса на заличаване на природата и да стабилизираме климата. В противоположен случай последствията за живите организми, в това число и за хората, ще бъдат пагубни. Екологичната рецесия е и филантропична рецесия, която изостря неравенството, а най-уязвимите са и най-дълбоко засегнатите.

Животът ни зависи от здрава и процъфтяваща планета. Всеки от нас самостоятелно може да пази природата. Вярваме, че „ Часът на Земята “ ще продължи да въодушевява българите да се стремят към бъдеще, в което да живеят в естетика с природата, декларират от WWF.

Още за акцията на https://www.wwf.bg/get_involved/earthhour/2022/?mc_cid=3928ecdbb7&mc_eid=f583d2ce92
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР