За поредна година Административен съд – Видин се включи в

...
За поредна година Административен съд – Видин се включи в
Коментари Харесай

Административен съд-Видин се включи в инициативата „Мениджър за един ден

За поредна година Административен съд – Видин се включи в една от най-значимите начинания на JA Bulgaria - „ Мениджър за един ден “. Тази година програмата, имаща за цел да даде добър образец на младежите, знак на съвременно обучение, се организира по по-различен от нормалния модел метод, а точно онлайн, през платформата Zoom, поради наложените редица противоепидемични ограничения.
Силно стимулирани, с интерес към правото и предпочитание за нови познания, Симона Петрова и Светослав Каменов, възпитаници от ПГ "Проф. доктор Асен Златаров " – Видин и Селин Якубова, ученичка от СУ "Св.Седмочисленици " гр. Търговище заеха позицията Председател на Административен съд-Видин за един ден.
Инициативата бе открита в Съдебна зала №1 от арбитър Антония Генадиева - Председател на Административен съд-Видин и Даниела Пинтова – административен секретар на съда. Те приветстваха младите онлайн ръководители и изрекоха своето удивление и наслада от желанието на учениците да се включат, въпреки и онлайн в тази емблематична стратегия.
Симона, Светослав и Селин бяха осведомени с пълномощията на административните съдилища, с историята и структурата на съда, с функционалностите на магистрати и правосъдни чиновници, с делата, които се преглеждат и така нататък
Ролята на „ Мениджър за един ден “ е кариерно насочване и с цел да направи това прекарване вълнуващо, Административен съд-Видин провежда виртуална разходка из съда, показвайки го „ от вътрешната страна “, с цел да покаже на младежите отговорността и задачата на съдията и правосъдния чиновник.
Регистратурата бе първото място, което „ посетиха “, тъй като точно там се получават всички документи, които постъпват в съда. След като бъдат обработени, документите по висящи и други каузи се предават в деловодството, с цел да бъдат приложени и докладвани на арбитър. Симона, Светослав и Селин с интерес „ разгледаха “ административното и наказателно деловодство, разликите сред тях, деловодните книги. Виртуалната разходка продължи със службите по "Връчване на призовки и правосъдни бумаги " и „ Архив “.
Всички правосъдни чиновници с внимание, сърдечност и усърдие срещнаха Председателите за един ден с естеството на своята работа.
На финала, арбитър Генадиева пожела на учениците: „ …вдъхновение, професионално насочване и мотивация за образование и развиване в региона на правото. “
Онлайн форматът на тазгодишното събитие се хареса на младежите, разреши посещение от различен завършек на България, и сложи началото на нов модел на другарство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР