За пореден път в София няма да има увеличение на

...
За пореден път в София няма да има увеличение на
Коментари Харесай

И тази година в София няма да вдигат такса смет

За следващ път в София няма да има нарастване на налога за боклук, оповестиха от общината при представянето на план-сметката на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Данъкът остава 1,6 промила от данъчната оценка на парцела за жители и 10 промила за бизнеса.
„ Г-жа Фандъкова държи на това разделното събиране на боклука от ден на ден да се усилва. Възложихме разбори на цяла София да забележим дали контейнерите са задоволително. Искаме цялостен разбор, с цел да забележим дали всички жители имат достъп до тези контейнери “, разгласи Десислава Билева, зам.-кмет на София по екологията.

От общината оповестиха още, че план-сметката за 2022 е увеличена със 17,3 млн. лв. и общо е 237 млн. лева Голяма част от спомагателните средства ще се употребяват за поддържането на чистотата на столицата.

"Тази година новото е, че акцентът е върху увеличението кратността на миенето от 5 пъти годишно на 7 пъти годишно на вътрешнокварталните улици. Също по този начин, кратността на миенето на градския превоз е от 5 на 6 пъти. Т.е. имаме над 38% нарастване на миенето ", сподели още зам.-кметът.

Повече пари ще бъдат дадени на обособените общини за поддръжка на междублоковите пространства и зелените площи.

Също по този начин Столична община разгласи, че стартира построяването на фотоволтаична система в завода за преправка на боклуци на София, защото предприятието е един от най-големите потребители на електрическа сила и разходът за града е голям. Така се чака да се спестят пари на столичани в дълготраен проект.

Има нарастване и на средствата, които ще бъдат отпуснати за зимно разчистване на софийските улици и булеварди - те към този момент са 27.8 млн. лв..
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР