За пореден път тази година, при това само в рамките

...
За пореден път тази година, при това само в рамките
Коментари Харесай

САЩ губят васали

За следващ път тази година, освен това единствено в границите на няколко месеца, страна от Латинска Америка обърка имперските упоритости на Съединени американски щати. След Перу, което се оказа същинска изненада в международен мащаб, през днешния ден левият политик и някогашна първа дама на Хондурас Ксиомара Кастро, която се кандидатира за президентския пост в страната от Партията на свободата и преосноваването, води с 53,51% от гласовете над главния си съперник - крайнодесния Насри Асфура от ръководещата Национална партия.

Разликата им е 20%. Обработени са съвсем всички бюлетини. Няма по какъв начин резултатът да бъде извърнат. Това демонстрира единствено едно: на хората им е омръзнало да ги грабят и да им се подиграват. То и ние българите единствено се оплакваме и се усещаме жертви на ръководещите, само че какъв брой хора излязоха да гласоподават на последните избори? В Хондурас изборната интензивност е 68,29%.

На извършените локални избори в Чили през септември десните изгубиха всички огромни и основни градове в страната, даже кметица на столицата стана комунистка. Не социалистка, социалдемократка, а тъмночервена. По всичко личеше, че президентските избори бяха предрешени, само че... нещо се обърка. Да, там ще има балотаж след по-малко от месец, само че настроенията на локалните не предвещаваха такова нещо. Сега битката ще бъде сред крайнодесен и крайноляв, само че първият води. С минимална разлика, само че води. Причината - всеобщ протест на изборите от боязън. Дори и през днешния ден хората са подлагани на репресии и помнят по какъв начин реката, минаваща през столицата Сантяго, е била почервеняла от кръв след преврата на Пиночет.

Тези дни Съединени американски щати публично разгласиха лист на своите 110 васали, пардон, колонии. Засега Мексико и Перу са към момента там, макар че са " червени ". Вероятно към момента ги " държат под око " и се надяват да не им се измъкнат като " непокорните " Венецуела, Куба и Никарагуа. Твърди позиции резервират Бразилия, Аржентина и Чили. Първата - не за дълго. Догодина ще почервенее, втората - розовият социализъм не съумя и на последните избори най-вече депутати влязоха от проамериканската дясна партия, а в Чили - очевидно е имало огромна интервенция. Но васалите един по един надигат глава. Най-интересното следва!

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР