За пореден път проектът за новия лъч на Околовръстното на

...
За пореден път проектът за новия лъч на Околовръстното на
Коментари Харесай

За кой път? Отново преработват проекта за околовръстното на Пловдив

За следващ път планът за новия лъч на Околовръстното на Пловдив ще бъде обновен и модифициран. Община Пловдив пусна социална поръчка на непосредствено договаряне с проектантите от „ Пътпроект ” на стойност от 8500 лв. без Данък добавена стойност.
Те би трябвало да създадат корекциите, с цел да може да стартира дълго чаканото строителство  на Югоизточния обход. Актуализацията включва изработката на заданието за подпорна стена от 150 метра с височина от 1,5 метра, както и координиране за изместване 400 kV кабели на  Електроенергийния систематичен оператор. Също по този начин би трябвало да се препроектира надлеза поради разминаването от 42 см при нивелетата на жп линията и да се направи  план за отводняване и хидравлични калкулации на окопи.
Междувременно би трябвало да се реши и проблема с ПУП-а сред НКЖИ и АПИ. След това да се изготви парцеларен проект, да се отчуждат парцели, в случай че има такива и да се пристъпи към строителството.
Кметът Костадин Димитров нееднократно съобщи, че е персонално зает с плана, като работи старателно за изчистването на всички спънки към значимия план за завършването на кръга на Околовръстното.
За плана има определен компания в лицето на „ Трейс ”, както и 35 млн. лв. в бюджета на АПИ за строителството на обекта.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР