„За пореден път правителството спази обещанието си и осигури средства

...
„За пореден път правителството спази обещанието си и осигури средства
Коментари Харесай

Розалин Петков: Над 8 млн. лв. ще получат училища и...

„ За следващ път държавното управление съблюдава обещанието си и обезпечи средства за българските учебни заведения. Образованието е главен стратегически приоритет за ГЕРБ и ние ще създадем всичко допустимо нашите деца и младежи с изключение на качествено обучение да имат уютни и образователни стаи, както и физкултурни салони, тъй като с изключение на умни, децата ни би трябвало да са и здрави, сподели на конференция в офиса на ГЕРБ – Пловдив област националният представител Младен Шишков. По думите му общо 624 млн. лв. евросредства по стратегия „ Региони в напредък “ потеглят към българските общини.

В Пловдив област общината, която е съумяла да отбрани своите планове и ще получи финансиране от Оперативна програма „ Региони в напредък “ е Карлово. Общата сума е 7 174 946,521, сподели регионалният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Розалин Петков. Община Карлово е кандидатствала по приоритента ос 1 „ Устойчиво градско развиване “ на Оперативна програма “Регионално развитие”.

„ Тя е измежду общините с планови оферти по капиталов приоритет „ Образователна инфраструктура с включени вложенията в спортна инфраструктура, посочи Розалин Петков. Той добави, че плановете, утвърдени за финансиране на спортната инфраструктура включват: Изграждане или възобновяване на спортни и игрални площадки в дворовете на образователните заведения и детските градини.
Още две общини в област Пловдив ще получат пари по програмата, посочи националният представител Запрян Янков.
Една от тях е община Първомай. Той добави, че това е общината, която е със подписан контракт за безплатна финансова поддръжка, само че БЕЗ включена спортна инфраструктура.

В Община Първомай ще се усъвършенства материално – техническата база на Професионална гимназия по селско стопанство, за повишение на качеството на просветителната среда. Отпуснатите средства са в размер на 1 млн. 297 814 лв., сподели още Янков.
Областният координатор Розалин Петков добави, че следва да бъде подаден план от община Асеновград – за възобновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на постройките на ДГ, рационализация на учебни заведения и рехабилитация на дворните пространства.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР