За пореден път мнозинството отхвърли предложението на БСП за отмяна

...
За пореден път мнозинството отхвърли предложението на БСП за отмяна
Коментари Харесай

Отхвърлиха предложението за БСП за отмяна на санкциите срещу Русия

За следващ път болшинството отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия за анулация на глобите против Русия. От левицата се възползваха от правото си в първата сряда от месеца да предложи точка в дневния ред на Народното събрание.
Проекторешението получи поддръжката само на Българска социалистическа партия и " Атака ". Искането на социалистите беше импортирано в последния ден преди лятната почивка на депутатите предходната година. Оттогава отлежава в деловодството на Народното събрание, отрасловата парламентарна комисия по външна политика не го е разглеждала.
Припомняме, че Европейски Съюз наложи наказания на Русия поради анексирането на Крим. Правителството следва общоевропейската политика, само че от левицата на няколко пъти упорстват България да се разгласи срещу глобите. Основните причини за настояването на Българска социалистическа партия са стопански. Непълноценните стопански връзки сред Европейски Съюз и Руската федерация попречват както икономическото развиване на целия район, по този начин и по-конкретно ползите на българските жители и българския бизнес, се споделя в предлагането на левицата.
Близо 60% от българите желаят анулация на глобите, съобщи по време на дебатите Антон Кутев от групата на Българска социалистическа партия.
Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък депутатите от ГЕРБ не подлагали на критика всъщност предлагането, а си търсели мотив да го отхвърлят.
Управляващите пък упрекнаха левицата, че губи скъпо време на Народното събрание и си взема решение вътрешнопартийни проблеми. Според Тома Биков от ГЕРБ предлагането било съобразено с календара на социалистите, а не с този " на България, на Европа, на света и геополитиката ". Влезли сте си в акцията. Искате да си заявите позицията във връзка с Русия, обърна се Биков към социалистите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР