За пореден път медицински сестри от Варна ще излязат на

...
За пореден път медицински сестри от Варна ще излязат на
Коментари Харесай

Варненски медици отново излизат на протест

За следващ път медицински сестри от Варна ще излязат на митинг за почтено възнаграждение и по-добри условия на труд. Това излиза наяве от разлепени по улиците на града плакати, видя кореспондент на Moreto.net.

Събитието ще се състои на 10-и юли от 18:00 часа пред Козирката на площад " Св. Св. Кирил и Методий " в морската столица.

" Това, което се случва в опазването на здравето визира освен медицинските служащи, само че и всички нас, като жители и пациенти. Нямаме право да стоим безучастни пред битката за почтено възнаграждение и условия на труд на хората, от които зависи този толкоз значим бранш. Затова призоваваме всички жители, служащи от други браншове и пациенти, да се причислят към митинга и да покажат взаимност с битката на медицинските сестри ", гласи апелът на медиците.

Специалистите по здравни грижи упорстват още за идентична съществена заплата за всички, без значение от местоработата или собствеността на болничното заведение, в размер на две минимални работни заплати за страната; спомагателни възнаграждения; връщане на медицинските стандарти; промени в заплащането на нощния труд; без търговски сдружения в опазването на здравето и други /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР