За пореден път американските институции ни показаха как трябва да

...
За пореден път американските институции ни показаха как трябва да
Коментари Харесай

Трифонов за „Магнитски”: Отново американските институции ни показаха как да работят българските

За следващ път американските институции ни демонстрираха по какъв начин би трябвало да работят българските. Много е тъжно, само че е реалност. За българите, глобени през вчерашния ден по закона “Магнитски ”, беше ясно от дълго време, че има подозрения за огромни корупционни схеми. Това декларира в своя позиция водачът на " ИТН " Слави Трифонов във връзка новите наложени наказания по световния закон " Магнитски " на някогашния финансов министър Владислав Горанов , някогашния енергиен министър Румен Овчаров , ръководителя на Движение " Русофили " Николай Малинов, както и някогашните членове на управата на АЕЦ “Козлодуй ” Александър Николов и Иван Генов.

" За американските управляващи обаче няма подозрения - те са безапелационни, че някогашният министър на финансите Владислав Горанов е употребявал поста си, “за да подкрепи подкупването на български държавни лица и лиши българската страна от данъчни приходи в интерес на български олигарси ”. Американското следствие показва и какъв брой тъкмо са пропуснатите данъчни приходи - 600 млн.лв ", показва Трифонов.

" Партията на Горанов се отхвърли от него. Т.е. Владислав Горанов няма нищо общо с ГЕРБ, макар че в по-голямата част (над 5 години) от 10-годишното ръководство на ГЕРБ тъкмо той получаваше доверието на партията за най-важното министерство - това, което ръководи парите на цялата страна . Колко па да няма общо? Но по този начин, де - откакто преди Горанов остана без дом, през днешния ден остана и без партия ", акцентира Трифонов.

" За американските управляващи няма подозрения и за другото огромно име в глобените - “ Румен Овчаров неведнъж е взел участие в корупционни контракти в областта на енергетиката ”, “получавайки подкупи и други облаги ” и е “получил повече от 5 милиона евро в сметки в офшорни банки ”. У нас обаче против Румен Овчаров бяха прекъснати каузи поради изтекла отминалост, а условната му присъда по делото “Мини Бобов дол ” този месец беше анулирана. Между другото, след 16-годишен правосъден развой по източването на милиони от “Топлофикация-София ”, тези дни беше оневинен и Вальо Топлото, който преди време написа прословутото писмо за помощ точно до “Р. Овч. ”, показва още водачът на Има Такъв Народ.

" 2023 година България продължава да е най-корумпираната страна в Европейски Съюз, само че без нито един наказан политик за корупция. И българските институции, и българската прокуратура от дълго време трябваше да открият истината за глобените по “Магнитски ” (и не само). Сега този скандал ни излага и пред света, и пред личните ни усещания за държавност. Трябва бързо и безапелационно да се осъществя правосъдна промяна и най-сетне да се свърши с тази липса на правдивост и с този срам', приключва позицията на Трифонов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР