За ползване на детска ясла и детска градина родителите или

...
За ползване на детска ясла и детска градина родителите или
Коментари Харесай

Премахват таксите за детски градини и ясли в община Исперих

За прилагане на детска ясла и детска градина родителите или настойниците няма да дължат месечна такса. Това реши през днешния ден Общинският съвет в Исперих на свое изключително съвещание.

Докладната бележка на кмета на общината Бейсим Руфад бе призната единомислещо, съобщи Българска телеграфна агенция.

С нея се променя Наредба номер 11 за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Исперих. По този метод се отстраняват всички типове такси в детските градини и яслени групи, които родителите и настойниците на посещаващите ги деца бяха длъжни да заплащат.

Целта е възстановяване равнището на просветителната система, посредством цялостно обгръщане на всички деца в детските заведения на територията на общината от най- ранна възраст.

Очаква се анулацията на таксите за детски градини и детски ясли да обезпечи цялостна и постоянна посещаемост, еднакъв достъп до качествено обучение, без значение от финансовите благоприятни условия на родителите и настойниците.

Поемането на таксите за сметка на общинския бюджет ще способства за възстановяване живота на младите фамилии на територията на община Исперих, ще сътвори предпоставки за увеличение раждаемостта и за задържане на младежите в общината, за превъзмогване на демографската рецесия, се споделя още в докладната бележка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР