За ползите от орехите се знае отдавна, а популярността им

...
За ползите от орехите се знае отдавна, а популярността им
Коментари Харесай

Ето защо орехите са толкова полезни за здравето

За изгодите от орехите се знае от дълго време, а известността им в доста кухни по света се изяснява не толкоз от калоричността им, колкото от необичайния и богатият им усет.

В източната медицина сполучливо се ползват лекувания с орехи, а в Кавказ ореховото дърво се смята за свещено.

Полезните свойства на ореха
Стимулира работата на основния мозък! По формата си, обеленият орех наподобява на мозъка, което подухва на мисълта за изгодите от този артикул за мозъка. Това е един от редките случаи, когато митовете са правилни, тъй като орехът фактически подтиква мозъчната активност. Омега-3 мастните киселини, съдържащи се в него в огромни количества, вземат участие в образуването на мозъчни кафези.

Орехите са с високо наличие на калории. В 100 гр. орехи се съдържат 654 калории. Няма нищо по-добро за поддържане на функционалността на стомаха, в сравнение с лека закуска с орехи сред закуска и обяд, защото през първата половина на деня сходни храни са по-лесно смилаеми. Това ще подкрепи енергийния баланс и ще бъдете сити за по-дълго време.

Намаляват риска от развиване на сърдечно-съдови болести. Учените са потвърдили, че орехът усъвършенства пласта от кафези, покриващи повърхността на кръвоносните съдове. Стабилизират равнището на кръвното налягане и предотвратяват образуването на съсиреци в кръвта, което понижава риска от формиране на кръвни съсиреци.

Тинктурата, за която са ви нужни зелени орехи, се употребява за лекуване и профилактика на исхемични сърдечни болести: ангина пекторис, аритмия, инфаркт. Вкусно сладко се подготвя от зелени орехи, само че от време на време за него се употребяват зрели плодове.

Ореховото масло се употребява освен за медицински цели, само че и в козметиката, тъй като има подмладяващ резултат върху кожата, укрепва косата и ноктите. Приготвя се противовъзпалителна маска, подобаваща за всеки вид кожа. Това масло се всмуква доста елементарно, прави кожата копринена и има регенериращо свойство.

Снабдява тялото с йод. Високото наличие на йод в продукта изяснява изгодите му за хора, страдащи от болести на щитовидната жлеза. Както знаем, йодът контролира метаболизма в човешкото тяло и без него животът ни е неосъществим. Орехите се предлагат за хора, живеещи в зони с гранитни находища и региони с висок радиационен декор.

Именно йодът, съдържащ се в ореховата кора в огромни количества, оцветява ръцете ни, до момента в който събираме орехите.

Всичко това изяснява за какво орехите са в листата на най-полезните артикули. Вече потвърдихме информацията за изгодите му за мозъка, само че също по този начин желаеме да опровергаем мита, съгласно който орехът скапва фигурата.

Висококалоричните орехи са рискови при положение, че изядете цяла купа, което е съвсем невероятно, тъй като този артикул е доста изобилен. Достатъчни са пет или даже три ореха, с цел да оказват помощ на тялото и вашата фигура, тъй като орехът усъвършенства обмяната на веществата. Можете да консумирате орехите с цвекло и мед.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР