За ползите от чая, но и опасността от ароматната напитка

...
За ползите от чая, но и опасността от ароматната напитка
Коментари Харесай

Кога чаят може да бъде опасен

За изгодите от чая, само че и заплахата от ароматната напитка приказва диетологът Аида Киримова за " Вечерни Волгоград ", представена от dariknews.bg.

Експертът дефинира чаят улун (oolong tea, англ.) за най-безопасния тип чай. Той не предизвиква алергии, усъвършенства метаболизма и спомага за загубата на тегло. Хората, страдащи от язва, гастрит и бъбречни проблеми обаче би трябвало да се въздържат от тази напитка.

Киримова означи, че чаят Pu-erh (Пу-Ер) , именуван „ чаят на императорите “, е неповторим тип, тъй като не покачва киселинността на стомаха. Позволено е да се пие даже при язва и гастрит. Той оказва помощ за справяне с киселини, отравяния, колит и дуоденит. Този чай дава на хората с ниско кръвно налягане жизнеспособност и физическа мощ.
 Кога чаят може да бъде рисков

Диетологът предизвестява, че е неразрешено да се пие Пу-Ер при високи температури, бременност, глаукома, хипертония, уролитиаза, атеросклероза, сърдечно-съдови и бъбречни болести. Поради тонизиращия му резултат е нежелателно да се пие Пу-Ер преди лягане. Не се предлага и за деца под три години.

Червеният чай от каркаде (хибискус) също е богат на хранителни субстанции. Когато се употребява постоянно и вярно, тази напитка усъвършенства здравето и метаболизма. Червеният чай е противопоказан при язва на стомаха, атеросклероза и бодърствуване.

Киримова напомня, че когато пиете чай от хибискус, би трябвало прецизно да спазвате температурния режим, в противоположен случай напитката ще навреди на тялото. Силно горещият червен чай нарушава целостта на лигавицата, студеният чай води до събиране на слуз в стомашно-чревния тракт, а прекомерно мощният хибискус предизвика мигрена и покачва раздразнителността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР