За полицейски произвол и терор алармират собственици на заведения в

...
За полицейски произвол и терор алармират собственици на заведения в
Коментари Харесай

Собственици на заведения в Благоевград се оплакаха от полицейски тормоз, искат оставка

За полицейски произвол и гнет сигнализират притежатели на заведения в Благоевград. Ричард Алибегов беше безапелационен пред, че желаят оставката на шефа на полицията в града.

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват, че в събота вечер притежатели на заведения и клиенти са били унизени и даже бити при акция на полицията и Национална агенция за приходите за работещи обекти след 23 часа.

Като доказателство те изпращат няколко клипа с разнообразни конфликтни обстановки.

От сектора изясняват, че с работата си показват своето " гражданско непокорство " срещи изтъквам " неефективните и дискриминационни ограничения в битката с COVID-19, предава.

Те настояват, че са подготвени да поемат своята отговорност, само че няма да позволен полицейски произвол като към този момент приготвят правосъдни искове.



Заведенията в Благоевград желаят оставката на шефа на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града.

На клиповете се вижда по какъв начин служителите на реда се приближават до един мъж, подвигат го от земята и го водят.

От полицията прецизират, че са задържали един мъж за полицейско непокорство и за обедно отношение към органите на реда.

След като инспекцията завършва, полицията се насочва към инспекция в най-новата дискотека в града. От дискотеката настояват, че там са нахлули 30 служители на реда, уплашили са клиентите на заведението, които са били към 80 души.

Съставени са актове на всички и служителите на реда не са си тръгнали, до момента в който всички гости на нощния клуб не са го напуснали.

" От две седмици се случва това - безспорен полицейски произвол. Заплашват се клиенти, притежатели, шефове. Имаме сигнали и от денем, че им се звъни и са заплашвани да не отварят. Знаете, че имаше заповед на здравния министър, само че това е нашият метод да се противопоставим. До събота бяха единствено устни закани, а по-късно 20-30 служители на реда влизат в заведението. Клиентите са отказали да им бъде формиран акт, защото те не са в нарушаване. И се стига до сцената от клипа ", съобщи Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията, който подаде сигнала.

Адвокати през днешния ден ще подадат сигнал до Министерство на вътрешните работи, както и до Прокуратурата.

" Слушахме доста деликатно какво счита министър Рашков за полицейското принуждение и допускаме, че ще се вземат безусловно съответни ограничения. Искаме оставката на шефа на полицията в Благоевград. Няма по какъв начин за такова нарушаване хората в Благоевград да живеят в боязън ", счита Алибегов. Той подозира, че повода за инспекциите са поради организирането на митинга в града. Но единствено в Благоевград има такава обстановка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР