За почивка в Гърция може да се нуждаете от 2

...
За почивка в Гърция може да се нуждаете от 2
Коментари Харесай

2 теста за почивка на гръцки остров, ако не сте ваксинирани

За отмора в Гърция може да се нуждаете от 2 PCR теста, в случай че не сте имунизирани, почивате на някой от островите и пътувате до там с ферибот.

Това следва от ново решение на гръцките управляващи, оповестено през вчерашния ден.

Неваксинираните пасажери, връщащи се в континенталната част на Гърция от островите, ще е нужно да показват отрицателен независимо изработен тест или бърз тест за ковид, с цел да се качат на борда на ферибот, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Същата мярка ще се ползва и за пасажерите, употребяващи морски таксита.

Решението е взето заради опасения, че гръцки и задгранични туристи, пътуващи до и от островите, имат роля за внезапното увеличение на инфекциите от ковид.

В момента неимунизираните туристи влизат в страната с негативен тест за ковид.

За да се избегнат забавяния в спазването на разписанията на фериботите, гръцката брегова защита, която е натоварена да ревизира за спазването на ограниченията за здравна сигурност, приканва пасажерите да бъдат на пристанищата минимум час и половина преди часа на тръгване.

Гръцките управляващи оповестиха през вчерашния ден за регистрирани 2961 нови случая на инфектирани с ковид и за 14 умряли през последното денонощие.

Единайсет от новите случаи са открити при туристи, подложени на тест при идването си, уточни Националната организация за публично здраве.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР