За по-висока избирателна активност сред жените на изборите за Европейски

...
За по-висока избирателна активност сред жените на изборите за Европейски
Коментари Харесай

Конференция в Русе: Гласуват ли жените в България?

За по-висока изборна интензивност измежду дамите на изборите за Европейски парламент приканиха от интернационалната организация " Сороптимист Интернешънъл ". На конференция в Русе представители на сдружението от Германия, Австрия, Румъния, Молдова и България разискаха - за какво обединена Европа е значима за дамите и какви са провокациите, с които би трябвало да се оправят дамите в модерното ни общество?


Въпреки,че от близо век правата за гласоподаване на дамите в европейските страни са обезпечени, представителките на нежния пол по-рядко упражняват правото си на избор. На последните евро избори разликата е била с близо 5 пункта по- ниска в интерес на мъжете. Подобно е ситуацията и в България.
Вилиана Молнар, президент на " Сороптимист " - Русе: Според мен дамите са към момента прекомерно ангажирани с домашните си отговорности, колкото и несъответстващо да звучи за 21- и век. Жената към момента е малко останала, най-малко в нашите ширини във своята патриархална рамка. "
Затова съгласно уредниците на срещата, правото на глас не би трябвало да бъде подценявано.
Милена Павлова, координатор на конференцията: Искаме да създадем по този начин, че интензивността, тази поддръжка и овластяване на дамите да тръгне от самите нас.
Форумът се провежда за първи път в Русе и събра представителки на над 10 клуба на организацията от цяла Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР