За по-малко от пет часа старозагорската полиция е заловила извършителя

...
За по-малко от пет часа старозагорската полиция е заловила извършителя
Коментари Харесай

Дали Калин Стоянов ще остане министър след ротацията: Решението е на премиера, вицепремиера и партийните лидери

За по-малко от пет часа старозагорската полиция е заловила причинителя на въоръжения обир на бензиностанция в Стара Загора. Това заяви пред публицисти вътрешният министър Калин Стоянов.

„ Искам да поздравя чиновниците от регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора за извънредно съответната, бърза и професионална интервенция при откриване на тежко съзнателно закононарушение, каквото е обир. За по-малко от 5 часа те съумяха да открият причинителя и той все още е арестуван “, сподели Стоянов.

В 31-годишният мъж е открито хладно оръжие.

„ Той е с богато престъпно минало, регистриран е за обир, две обири, има присъда, която не е приведена в осъществяване “, посочи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Той разяснява и случая с назначената инспекция от Министерство на вътрешните работи за служител на реда, за който се допуска, че редовно е тормозил поданици на село Вълкосел, Благоевградско. Те се оплакват, че служителят на реда се държи обидно и жестоко с тях, защото са помаци.

„ Нашите сътрудници би трябвало да имат напълно нов метод към жителите, когато се упражняват полицейски пълномощия. Разпоредена е детайлна инспекция на събитието и метода. Дали е има систематичен тормоз. Разпоредена е вътрешна инспекция от шефа на ОД Министерство на вътрешните работи Благоевград. Служителят е открит. Предварителните сведения, че този чиновник е с положителни резултати, само че ще проверяваме дали са нарушени права на жители “, сподели Живко Коцев.

Вътрешният министър разяснява опцията да бъде заменен при ротацията.

„ Решенията ще се взимат на база осъществяване на управническите стратегии на съответното ведомство. Решението оттук насетне е на премиера, вицепремиера и водачите на политическите партии, подкрепящи държавното управление “, изясни Калин Стоянов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР